Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Staatsbosbeheer zet meer fossielvrije diesel in

Jaco Harmsma van Staatsbosbeheer is blij dat er meer fossielvrije diesel wordt ingezet. (Foto: Staatsbosbeheer) 

Staatsbosbeheer gaat meer gebruik maken van Neste Renewable Diesel. Met deze fossielvrije diesel wil de organisatie gehoor geven aan haar duurzaamheidsprincipes.

Staatsbosbeheer en Neste maken bekend het gebruik van fossielvrije diesel verder uit te breiden. Deze Renewable Diesel wordt gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Deze synthetische diesel wordt voornamelijk geproduceerd uit afval- en restproducten, zoals gebruikt frituurvet bijvoorbeeld.

“Wij willen een aanjager zijn, een motivator voor andere organisaties, maar ook voor landbouwbedrijven om ons heen, waar we mee samenwerken”, aldus Jaco Harmsma, landelijk coördinator wagenpark en mechanisatie bij Staatsbosbeheer. 

Verminderen

Staatsbosbeheer gebruikt deze diesel sinds 2015 voor onder andere tractoren, vaartuigen en terreinauto’s, maar gaat het nu ook inzetten voor alle dieseltanks van bijvoorbeeld gereedschap zoals motorzagen. “Door het gebruik van fossielvrije diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90 procent verminderen ten opzichte van fossiele diesel”, zegt Pieter Zonneveld, vicepresident sales voor Neste in Europa en Azië. Eerder maakte ook organisaties, zoals de Nederlandse defensie, bekend af te willen van fossiele brandstoffen en deze te willen vervangen voor synthetische brandstoffen.

Staatsbosbeheer zet meer fossielvrije diesel in | Fleet&Mobility

Staatsbosbeheer zet meer fossielvrije diesel in

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Jaco Harmsma van Staatsbosbeheer is blij dat er meer fossielvrije diesel wordt ingezet. (Foto: Staatsbosbeheer) 

Staatsbosbeheer en Neste maken bekend het gebruik van fossielvrije diesel verder uit te breiden. Deze Renewable Diesel wordt gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Deze synthetische diesel wordt voornamelijk geproduceerd uit afval- en restproducten, zoals gebruikt frituurvet bijvoorbeeld.

“Wij willen een aanjager zijn, een motivator voor andere organisaties, maar ook voor landbouwbedrijven om ons heen, waar we mee samenwerken”, aldus Jaco Harmsma, landelijk coördinator wagenpark en mechanisatie bij Staatsbosbeheer. 

Verminderen

Staatsbosbeheer gebruikt deze diesel sinds 2015 voor onder andere tractoren, vaartuigen en terreinauto’s, maar gaat het nu ook inzetten voor alle dieseltanks van bijvoorbeeld gereedschap zoals motorzagen. “Door het gebruik van fossielvrije diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90 procent verminderen ten opzichte van fossiele diesel”, zegt Pieter Zonneveld, vicepresident sales voor Neste in Europa en Azië. Eerder maakte ook organisaties, zoals de Nederlandse defensie, bekend af te willen van fossiele brandstoffen en deze te willen vervangen voor synthetische brandstoffen.