Personenauto's

Laatste update:

Daimler en Geely bouwen samen nieuwe Smart

Geely topman Li Shufu (l) en Daimler topman Dieter Zetsche (r) gaan joint venture vormen. (Foto: Daimler)

De Duitse en Chinese autofabrikanten willen in 2022 gezamenlijk een nieuwe, volledig elektrisch Smart lanceren.

Daimler AG en Geely Holding gaan samen de nieuwe Smart bouwen. Hiervoor gaan ze een joint venture formeren, waarin beide een gelijkwaardig aandeel van 50 procent hebben. Dat maakt Daimler vandaag bekend. Geely is een van de grootste aandeelhouders in Daimler.

De autobedrijven gaan gezamenlijk werken aan een nieuwe serie Smarts, die volledig elektrisch moet worden. Het ontwerp van de nieuwe generatie Smart komt in handen van Daimler (Mercedes-Benz), terwijl de technologie van Geely afkomstig is. De productie van deze nieuwe modellen zal worden ondergebracht in China.

Met de formatie van deze joint venture komt een einde aan de onzekerheid rondom het voortbestaan van Smart, dat sinds 1998 bestaat.

Daimler en Geely bouwen samen nieuwe Smart | Fleet&Mobility

Daimler en Geely bouwen samen nieuwe Smart

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Geely topman Li Shufu (l) en Daimler topman Dieter Zetsche (r) gaan joint venture vormen. (Foto: Daimler)

Daimler AG en Geely Holding gaan samen de nieuwe Smart bouwen. Hiervoor gaan ze een joint venture formeren, waarin beide een gelijkwaardig aandeel van 50 procent hebben. Dat maakt Daimler vandaag bekend. Geely is een van de grootste aandeelhouders in Daimler.

De autobedrijven gaan gezamenlijk werken aan een nieuwe serie Smarts, die volledig elektrisch moet worden. Het ontwerp van de nieuwe generatie Smart komt in handen van Daimler (Mercedes-Benz), terwijl de technologie van Geely afkomstig is. De productie van deze nieuwe modellen zal worden ondergebracht in China.

Met de formatie van deze joint venture komt een einde aan de onzekerheid rondom het voortbestaan van Smart, dat sinds 1998 bestaat.