Mercedes tuigt EV-dealernetwerk op

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Daimler

Mercedes heeft in Nederland dertig EQ-dealers geselecteerd. In de hele Benelux gaat het om 65 dealers, meldt Mercedes. EQ is het label van Mercedes voor elektrisch aangedreven auto’s, zowel hybrides als EV’s. 

“We hebben elf dealergroepen in Nederland en die hebben allemaal enkele EQ-dealers”, vertelt Robert Bakker, communicatiemanager van Mercedes-Benz Nederland aan Automotive. Na een trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoet een dealer aan de eisen die Mercedes heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk. De overige Mercedes-vestigingen fungeren als servicepunt om EQ-voertuigen in te nemen en vervolgens voor onderhoud bij een EQ-dealer onder te brengen. Op deze manier houdt de klant contact met zijn eigen dealer.

In totaal zijn er in Nederland 63 Mercedes servicepunten, waarvan 48 ook een verkooppunt zijn. Dertig daarvan worden EQ-dealer en volgens Bakker zal dat proces binnen een maand zijn afgerond. Dan wordt ook bekendgemaakt om welke dealers het precies gaat.  

Lees verder op Automotive Management. 

Mercedes tuigt EV-dealernetwerk op | Fleet&Mobility

Mercedes tuigt EV-dealernetwerk op

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Daimler

Mercedes heeft in Nederland dertig EQ-dealers geselecteerd. In de hele Benelux gaat het om 65 dealers, meldt Mercedes. EQ is het label van Mercedes voor elektrisch aangedreven auto’s, zowel hybrides als EV’s. 

“We hebben elf dealergroepen in Nederland en die hebben allemaal enkele EQ-dealers”, vertelt Robert Bakker, communicatiemanager van Mercedes-Benz Nederland aan Automotive. Na een trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoet een dealer aan de eisen die Mercedes heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk. De overige Mercedes-vestigingen fungeren als servicepunt om EQ-voertuigen in te nemen en vervolgens voor onderhoud bij een EQ-dealer onder te brengen. Op deze manier houdt de klant contact met zijn eigen dealer.

In totaal zijn er in Nederland 63 Mercedes servicepunten, waarvan 48 ook een verkooppunt zijn. Dertig daarvan worden EQ-dealer en volgens Bakker zal dat proces binnen een maand zijn afgerond. Dan wordt ook bekendgemaakt om welke dealers het precies gaat.  

Lees verder op Automotive Management.