Ebusco komt met zelfrijdend oplaadsysteem

Ebusco • De ‘batterij’ rijdt zelf naar de plek waar voertuigen moeten worden opgeladen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Illustratie: Ebusco

Ebusco, bouwer van elektrische bussen, heeft een zelfrijdende, bidirectionale energieopslag en laadoplossing ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk om energie op te slaan en daarmee zowel bussen als meerdere personenauto’s tegelijk op te laden. Dit meldt Ebusco.

“Omdat Ebusco Energy FLEX een combinatie is van energieopslag en energievoorziening, hoeft er geen permanente installatie geïnstalleerd te worden om elektrische voertuigen van hernieuwbare energie te voorzien”, stelt het bedrijf. Volgens Ebusco is de eigen opslag van energie nodig wegens de overbelasting van het net.

De mobiele energie-opslag kan rechtstreeks worden aangesloten op groene energie, van onder meer zonnepanelen en windmolens. De capaciteit van 184 kWh en laadsnelheid van 60 kW is volgens Ebusco voldoende om meerdere elektrische auto’s snel op te laden of een bus tussendoor op te laden.

Ebusco is gevestigd in Deurne. Het bedrijf won in 2021 de Automotive Innovation Award. 

Ebusco komt met zelfrijdend oplaadsysteem | Fleet&Mobility

Ebusco komt met zelfrijdend oplaadsysteem

Ebusco • De ‘batterij’ rijdt zelf naar de plek waar voertuigen moeten worden opgeladen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Illustratie: Ebusco

Ebusco, bouwer van elektrische bussen, heeft een zelfrijdende, bidirectionale energieopslag en laadoplossing ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk om energie op te slaan en daarmee zowel bussen als meerdere personenauto’s tegelijk op te laden. Dit meldt Ebusco.

“Omdat Ebusco Energy FLEX een combinatie is van energieopslag en energievoorziening, hoeft er geen permanente installatie geïnstalleerd te worden om elektrische voertuigen van hernieuwbare energie te voorzien”, stelt het bedrijf. Volgens Ebusco is de eigen opslag van energie nodig wegens de overbelasting van het net.

De mobiele energie-opslag kan rechtstreeks worden aangesloten op groene energie, van onder meer zonnepanelen en windmolens. De capaciteit van 184 kWh en laadsnelheid van 60 kW is volgens Ebusco voldoende om meerdere elektrische auto’s snel op te laden of een bus tussendoor op te laden.

Ebusco is gevestigd in Deurne. Het bedrijf won in 2021 de Automotive Innovation Award.