PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Oscar Westerhof van PowerD, Balkenende en Peter Bijvelds (Ebusco). (Foto: Automotive Innovation Awards)

De awards werden gisteren uitgereikt door juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. Het is de vierde keer dat de Awards worden uitgereikt. Deze editie waren er in totaal 35 aanmeldingen. Daarvan wisten er zes de finale te halen.

Duurzaam

PowerD liet ALD Move van ALD Automotive en Hazard Warnings van TomTom achter zich. De vakjury: “Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet.”

Ebusco versloeg Safedrivepod en Ink Invent (een coating die voertuigen beter zichtbaar maakt). “De Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven”, aldus de jury.

PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021 | Fleet&Mobility

PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Oscar Westerhof van PowerD, Balkenende en Peter Bijvelds (Ebusco). (Foto: Automotive Innovation Awards)

De awards werden gisteren uitgereikt door juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. Het is de vierde keer dat de Awards worden uitgereikt. Deze editie waren er in totaal 35 aanmeldingen. Daarvan wisten er zes de finale te halen.

Duurzaam

PowerD liet ALD Move van ALD Automotive en Hazard Warnings van TomTom achter zich. De vakjury: “Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet.”

Ebusco versloeg Safedrivepod en Ink Invent (een coating die voertuigen beter zichtbaar maakt). “De Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven”, aldus de jury.