Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD realiseert recordwinst van 1,2 miljard euro

De leasemaatschappij profiteerde van veel hogere restwaarden. (Foto: ALD)

Leasemaatschappij ALD heeft in 2022 een nettowinst geboekt van 1,2 miljard euro, ongeveer 40 procent meer dan in 2021. De winst op eindecontractauto’s kwam uit op een kleine 750 miljoen euro, 2.800 euro per auto. Dat meldt de leasemaatschappij.

ALD, dat 50 miljoen euro afschreef op zijn Russische activiteiten, zag de vloot groeien naar 1,14 miljoen voertuigen (+3%). Voor dit jaar verwacht het opnieuw groei van de vloot. Van de orderintake is inmiddels 35 procent van de gekozen voertuigen elektrisch.

Mijlpaal

Tim Albertsen, ceo van ALD, meldt in een commentaar dat ‘ondanks een verslechterende geopolitieke en macro-economische omgeving, met aanhoudende verstoringen van toeleveringsketens, ALD een mijlpaal’ realiseerde. “We behaalden voor het eerst in onze geschiedenis een nettoresultaat van ruim boven een miljard euro, wat de stabiliteit van ons bedrijfsmodel bevestigt.”

ALD is optimistisch over 2023. Zo verwacht het ook voor dit jaar hoge restwaarden te realiseren. Pas tegen het einde van het jaar draaien de productieketens weer op volle toeren, aldus ALD.

Eind maart moet de overname van Leaseplan zijn afgerond. ALD meldde eerder al zijn financiering voor de overname rond te hebben.

ALD realiseert recordwinst van 1,2 miljard euro | Fleet&Mobility

ALD realiseert recordwinst van 1,2 miljard euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De leasemaatschappij profiteerde van veel hogere restwaarden. (Foto: ALD)

ALD, dat 50 miljoen euro afschreef op zijn Russische activiteiten, zag de vloot groeien naar 1,14 miljoen voertuigen (+3%). Voor dit jaar verwacht het opnieuw groei van de vloot. Van de orderintake is inmiddels 35 procent van de gekozen voertuigen elektrisch.

Mijlpaal

Tim Albertsen, ceo van ALD, meldt in een commentaar dat ‘ondanks een verslechterende geopolitieke en macro-economische omgeving, met aanhoudende verstoringen van toeleveringsketens, ALD een mijlpaal’ realiseerde. “We behaalden voor het eerst in onze geschiedenis een nettoresultaat van ruim boven een miljard euro, wat de stabiliteit van ons bedrijfsmodel bevestigt.”

ALD is optimistisch over 2023. Zo verwacht het ook voor dit jaar hoge restwaarden te realiseren. Pas tegen het einde van het jaar draaien de productieketens weer op volle toeren, aldus ALD.

Eind maart moet de overname van Leaseplan zijn afgerond. ALD meldde eerder al zijn financiering voor de overname rond te hebben.