ALD en Chargepoint bundelen krachten voor uitrol Europees laadinfra-netwerk

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De lancering van het laadbedrijf staat gepland in het laatste kwartaal van 2023. (Foto: Chargepoint)

 De bedrijven werken al sinds 2019 samen om diverse leasing- en laadoplossingen te ontwikkelen. Via het nieuwe laadbedrijf krijgen bestuurders van elektrische bedrijfswagens voortaan een overzicht van hun betalingen en vergoedingen. Met een app en laadpas krijgen ze toegang tot een netwerk van meer dan 485 duizend oplaadpunten verspreid over heel Europa.

Wagenparkbeheerders krijgen een dashboard dat een overzicht van alle oplaadbeurten en facturatiegegevens heeft.

Lancering

De lancering van het laadbedrijf staat gepland in het laatste kwartaal van 2023 en wordt vanuit Parijs aangestuurd. Frankrijk en Nederland zijn eerst aan de beurt, gevolgd door België en Duitsland. Tegen 2025 zullen er nog 8 andere Europese landen starten. Hoe het laadbedrijf gaat heten is nog niet bekend.

“Met deze overeenkomst breiden we onze relatie met ALD Automotive uit en maken we het meer bedrijven mogelijk om hun wagenpark te elektrificeren” zegt Pasquale Romano, ceo van Chargepoint.

“Met Chargepoint proberen we alles omtrent het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen voor bedrijven. Met deze nieuwe onderneming vergroot ALD Automotive haar aandeel in het ecosysteem van elektrische voertuigen. Ook blijven we verder inzetten op groene mobiliteitstechnologie”, bevestigt Tim Albertsen, ceo van ALD.

ALD en Chargepoint bundelen krachten voor uitrol Europees laadinfra-netwerk | Fleet&Mobility

ALD en Chargepoint bundelen krachten voor uitrol Europees laadinfra-netwerk

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De lancering van het laadbedrijf staat gepland in het laatste kwartaal van 2023. (Foto: Chargepoint)

 De bedrijven werken al sinds 2019 samen om diverse leasing- en laadoplossingen te ontwikkelen. Via het nieuwe laadbedrijf krijgen bestuurders van elektrische bedrijfswagens voortaan een overzicht van hun betalingen en vergoedingen. Met een app en laadpas krijgen ze toegang tot een netwerk van meer dan 485 duizend oplaadpunten verspreid over heel Europa.

Wagenparkbeheerders krijgen een dashboard dat een overzicht van alle oplaadbeurten en facturatiegegevens heeft.

Lancering

De lancering van het laadbedrijf staat gepland in het laatste kwartaal van 2023 en wordt vanuit Parijs aangestuurd. Frankrijk en Nederland zijn eerst aan de beurt, gevolgd door België en Duitsland. Tegen 2025 zullen er nog 8 andere Europese landen starten. Hoe het laadbedrijf gaat heten is nog niet bekend.

“Met deze overeenkomst breiden we onze relatie met ALD Automotive uit en maken we het meer bedrijven mogelijk om hun wagenpark te elektrificeren” zegt Pasquale Romano, ceo van Chargepoint.

“Met Chargepoint proberen we alles omtrent het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen voor bedrijven. Met deze nieuwe onderneming vergroot ALD Automotive haar aandeel in het ecosysteem van elektrische voertuigen. Ook blijven we verder inzetten op groene mobiliteitstechnologie”, bevestigt Tim Albertsen, ceo van ALD.