Leasing en verhuur

Laatste update:

BMW en Daimler investeren miljard in gezamenlijke mobiliteitsdiensten

Harald Krüger (links, BMW) en Dieter Zetsche kondigen de plannen aan. (Foto: Daimler)

De twee autofabrikanten hebben hun deelauto-, parkeer- en taxi-diensten samengevoegd.

Daimler en BMW gaan de komende jaren een miljard euro investeren in hun mobiliteits joint-venture. Vorig jaar werd bekend dat de twee fabrikanten hun activiteiten met betrekking tot autodelen, taxidiensten, parkeerdiensten, het opladen van EV’s en het digitale dienstenplatform bundelen. De in totaal veertien merken – goed voor een omzet van tegen de 3 miljard euro – worden in een nieuw bedrijf ondergebracht dat wordt gevestigd in Berlijn. De bedrijven denken rond de duizend nieuwe banen te creëren. 

De deelautodiensten Drivenow en Car2go gaan verder onder de naam Share Now. De bedrijven schuiven ook hun mobiliteitsapps Moovel en Reach Now in elkaar, net als de parkeerplaatsdiensten Park Now en Parkmobile. Onder de naam Free Now breiden de twee hun activiteiten in de taxiwereld uit. 

“Door de bundeling ontstaat er een financieel gezond bedrijf. Beide eigenaren zijn bereid om enorme investeringen te doen, omdat deze markten grote kansen bieden. Op een dag kan deze samenwerking leiden tot een gedeelde vloot die zowel elektrisch als autonoom rijdt”, zegt Daimler-topman Dieter Zetsche. Hij benadrukt dat de onderlinge rivaliteit niet minder wordt. “Juist de competitie heeft ons gebracht tot waar we nu staan.” 

bmw daimler joint venture 3

BMW en Daimler investeren miljard in gezamenlijke mobiliteitsdiensten | Fleet&Mobility

BMW en Daimler investeren miljard in gezamenlijke mobiliteitsdiensten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Harald Krüger (links, BMW) en Dieter Zetsche kondigen de plannen aan. (Foto: Daimler)

Daimler en BMW gaan de komende jaren een miljard euro investeren in hun mobiliteits joint-venture. Vorig jaar werd bekend dat de twee fabrikanten hun activiteiten met betrekking tot autodelen, taxidiensten, parkeerdiensten, het opladen van EV’s en het digitale dienstenplatform bundelen. De in totaal veertien merken – goed voor een omzet van tegen de 3 miljard euro – worden in een nieuw bedrijf ondergebracht dat wordt gevestigd in Berlijn. De bedrijven denken rond de duizend nieuwe banen te creëren. 

De deelautodiensten Drivenow en Car2go gaan verder onder de naam Share Now. De bedrijven schuiven ook hun mobiliteitsapps Moovel en Reach Now in elkaar, net als de parkeerplaatsdiensten Park Now en Parkmobile. Onder de naam Free Now breiden de twee hun activiteiten in de taxiwereld uit. 

“Door de bundeling ontstaat er een financieel gezond bedrijf. Beide eigenaren zijn bereid om enorme investeringen te doen, omdat deze markten grote kansen bieden. Op een dag kan deze samenwerking leiden tot een gedeelde vloot die zowel elektrisch als autonoom rijdt”, zegt Daimler-topman Dieter Zetsche. Hij benadrukt dat de onderlinge rivaliteit niet minder wordt. “Juist de competitie heeft ons gebracht tot waar we nu staan.” 

bmw daimler joint venture 3