BMW Financial Services en Alphabet fuseren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Samen kunnen ze de markt beter bedienen, denken BMW FS en Alphabet. (Foto: Shutterstock)

De nieuwe statutaire naam wordt BMW Financial Services Nederland b.v., de labels blijven bestaan. “Met de fusie bundelen de twee partijen hun kennis en expertise en bieden zij de klant perspectief op innovatieve mobiliteitsoplossingen en een breed product portfolio”, schrijven de bedrijven in een statement.

Nick Brownrigg, de huidige ceo van Alphabet UK, wordt ceo en Jan-Christian Klages, (nu head of strategy BMW Group Mobility Services) wordt cfo. Beide directieleden treden op 1 januari 2022 in dienst. Wat dit voor de functies van de huidige bestuurders betekent, is nog niet bekend. “Dat is nog onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en andere procedurele voorwaarden”, meldt woordvoerder Simon Corsèl van Alphabet aan Automotive.

Top 3

Het nieuwe fusiebedrijf beheert een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s in Nederland en is daarmee een top 3 speler in de Nederlandse markt (Alphabet bekleedde de 5de positie en BMW staat op een derde plaats bij de captives, zo blijkt uit de Automotive Leasemaatschappij Top 60). Er zijn geen veranderingen gepland in de locaties van de kantoren en de specifieke diensten van beide partijen.

BMW Financial Services en Alphabet fuseren | Fleet&Mobility

BMW Financial Services en Alphabet fuseren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Samen kunnen ze de markt beter bedienen, denken BMW FS en Alphabet. (Foto: Shutterstock)

De nieuwe statutaire naam wordt BMW Financial Services Nederland b.v., de labels blijven bestaan. “Met de fusie bundelen de twee partijen hun kennis en expertise en bieden zij de klant perspectief op innovatieve mobiliteitsoplossingen en een breed product portfolio”, schrijven de bedrijven in een statement.

Nick Brownrigg, de huidige ceo van Alphabet UK, wordt ceo en Jan-Christian Klages, (nu head of strategy BMW Group Mobility Services) wordt cfo. Beide directieleden treden op 1 januari 2022 in dienst. Wat dit voor de functies van de huidige bestuurders betekent, is nog niet bekend. “Dat is nog onder voorbehoud van toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en andere procedurele voorwaarden”, meldt woordvoerder Simon Corsèl van Alphabet aan Automotive.

Top 3

Het nieuwe fusiebedrijf beheert een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s in Nederland en is daarmee een top 3 speler in de Nederlandse markt (Alphabet bekleedde de 5de positie en BMW staat op een derde plaats bij de captives, zo blijkt uit de Automotive Leasemaatschappij Top 60). Er zijn geen veranderingen gepland in de locaties van de kantoren en de specifieke diensten van beide partijen.