Leasing en verhuur

Laatste update:

Alphabet komt met app voor CO2-rapportage

Foto: Alphabet

Alphabet, de lease- en verhuurmaatschappij van BMW Financial Services, introduceert in samenwerking met Fynch Mobility de Carbon Tracker. Met die app kunnen gebruikers eenvoudig hun zakelijke ritten registreren en de CO2-uitstoot inzichtelijk maken. Dat meldt Alphabet.

De Carbon Tracker is een app waarin innovatie, duurzaamheid en gemak samenkomen”. stelt Greo Belgers, chief marketing & innovation officer bij BMW FS. Medewerkers registeren eenvoudig alle woon-werk verkeer, zakelijke ritten en thuiswerk dagen in de Carbon Tracker app. Registratie kan handmatig of volledig geautomatiseerd, inclusief herkenning van de vervoersvorm. De privacy van de medewerker is daarbij volkomen geborgd, stelt BMW FS. De Carbon Tracker geeft inzicht in de CO2-footprint van de gebruiker en berekent desgewenst ook de maandelijkse reiskosten- en thuiswerkvergoedingen. De gegevens worden real-time in een online dashboard gepresenteerd. Declaraties kunnen eenvoudig worden ingelezen in het eigen HR- of salarissysteem.

Alphabet speelt met de app in op de komende Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). De WPM gaat per 1 januari volgend jaar in (vanaf 1 juli 2024 vindt handhaving plaats) en geldt voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. De WPM eist registratie van zowel zakelijke ritten als woon-werkverkeer. Het doel van deze maatregel uit het Klimaatakkoord is om de CO2-uitstoot van zakelijke ritten en woon-werkverkeer te verlagen met 1,5 megaton in 2030.

De app van Alphabet is gekoppeld aan een incentive programma waarbij duurzaam reisgedrag wordt beloond met kortingen op leuke activiteiten. “Onze ambitie is ‘moving mobility ahead’. Met deze app geven we hier duurzaam invulling aan, eerst in Nederland, en daarna internationaal”, legt Belgers uit.

Alphabet komt met app voor CO2-rapportage | Fleet&Mobility

Alphabet komt met app voor CO2-rapportage

Alphabet • Alphabet, de lease- en verhuurmaatschappij van BMW Financial Services, introduceert in samenwerking met Fynch Mobility de Carbon Tracker. Met die app kunnen gebruikers eenvoudig hun zakelijke ritten registreren en de CO2-uitstoot inzichtelijk maken. Dat meldt Alphabet.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Alphabet

De Carbon Tracker is een app waarin innovatie, duurzaamheid en gemak samenkomen”. stelt Greo Belgers, chief marketing & innovation officer bij BMW FS. Medewerkers registeren eenvoudig alle woon-werk verkeer, zakelijke ritten en thuiswerk dagen in de Carbon Tracker app. Registratie kan handmatig of volledig geautomatiseerd, inclusief herkenning van de vervoersvorm. De privacy van de medewerker is daarbij volkomen geborgd, stelt BMW FS. De Carbon Tracker geeft inzicht in de CO2-footprint van de gebruiker en berekent desgewenst ook de maandelijkse reiskosten- en thuiswerkvergoedingen. De gegevens worden real-time in een online dashboard gepresenteerd. Declaraties kunnen eenvoudig worden ingelezen in het eigen HR- of salarissysteem.

Alphabet speelt met de app in op de komende Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). De WPM gaat per 1 januari volgend jaar in (vanaf 1 juli 2024 vindt handhaving plaats) en geldt voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. De WPM eist registratie van zowel zakelijke ritten als woon-werkverkeer. Het doel van deze maatregel uit het Klimaatakkoord is om de CO2-uitstoot van zakelijke ritten en woon-werkverkeer te verlagen met 1,5 megaton in 2030.

De app van Alphabet is gekoppeld aan een incentive programma waarbij duurzaam reisgedrag wordt beloond met kortingen op leuke activiteiten. “Onze ambitie is ‘moving mobility ahead’. Met deze app geven we hier duurzaam invulling aan, eerst in Nederland, en daarna internationaal”, legt Belgers uit.