Grijs beheer

Europese bestelautoverkoop voor het eerst in de plus

Foto: Shutterstock

Voor het eerst dit jaar is het aantal geregistreerde bestelauto’s gestegen. In september werden er 137.735 bestelauto’s geregistreerd, een stijging van 15,7 procent ten opzichte van september 2019. Dat maakt de Europese autofabrikantenvereniging Acea vandaag bekend.

Alle grote markten noteerden een groei: Duitsland (+20,1%), Italië (+18,7%), Frankrijk (+16,7%) en Spanje (+7,3%). Over de eerste negen maanden van dit jaar ligt het aantal registraties als gevolg van de coronapandemie nog altijd 22,8 procent onder het niveau van vorig jaar. In Spanje is het verlies het grootst, -33,5 procent.

De totale markt van commerciële voertuigen liet in september een stijging zien van 13,3 procent, tot 163.512 units. Over de eerste negen maanden van dit jaar ligt het verkoopvolume nog altijd een kwart lager dan vorig jaar.

acea bestelautos tm sept 2020

Europese bestelautoverkoop voor het eerst in de plus | Fleet&Mobility

Europese bestelautoverkoop voor het eerst in de plus

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Alle grote markten noteerden een groei: Duitsland (+20,1%), Italië (+18,7%), Frankrijk (+16,7%) en Spanje (+7,3%). Over de eerste negen maanden van dit jaar ligt het aantal registraties als gevolg van de coronapandemie nog altijd 22,8 procent onder het niveau van vorig jaar. In Spanje is het verlies het grootst, -33,5 procent.

De totale markt van commerciële voertuigen liet in september een stijging zien van 13,3 procent, tot 163.512 units. Over de eerste negen maanden van dit jaar ligt het verkoopvolume nog altijd een kwart lager dan vorig jaar.

acea bestelautos tm sept 2020