ICT

Laatste update:

Fleet Complete nieuw lid ADAS Alliantie

Ieder deelnemende organisatie van het convenant heeft een eigen uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld. (Foto: Shutterstock)

Daarmee is het telematicabedrijf de 55e organisatie die zich aansluit bij de alliantie, die zich inzet om het gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) in drie jaar met minimaal 20 procent te verhogen.

Fleet Complete maakt vandaag bekend te zijn toegetreden tot de ADAS Alliantie. Rijhulpsystemen zitten in steeds meer voertuigen, maar toch zijn ADAS nog bij 50 procent van de automobilisten onbekend. Terwijl deze systemen nu al kunnen bijdragen aan de verbetering van verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op weg. De alliantie wil de toepassing van ADAS versnellen, want hoe eerder ze op de weg zijn, hoe sneller er veiligheidswinst verwacht wordt. Die doelstelling is vastgelegd in het ADAS Convenant, dat is ondertekend door 55 deelnemende organisaties.

Risicovolle situaties

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) publiceerde onlangs onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat fabrikanten van ADAS te weinig rekening houden met de gebruikers ervan. De eisen die de overheid aan auto’s stelt, sluiten volgens de OVV niet goed aan bij de huidige generatie rijhulpsystemen en weten bestuurders vaak niet wat deze systemen wel of niet kunnen. Daardoor kunnen risicovolle situaties ontstaan. Brancheorganisatie Bovag wil zelfs dat ADAS worden geïntegreerd in rijexamens.

Concrete acties

Ieder deelnemende organisatie van het convenant heeft een eigen uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld. “Wij gaan wagenparkbeheerders informeren over de voordelen van rijhulpsystemen en hoe ze deze op de juiste manier kunnen inzetten om een veilige werkomgeving te creëren voor hun mobiele medewerkers”, zegt Natalie Gierveld, marketingmanager Europa bij Fleet Complete. “We zien dat veiligheid bij onze klanten hoog op de agenda staat, maar dat het soms lastig is om concrete stappen te zetten. Wij helpen bedrijven een programma op te stellen, denken mee in het maken van beleid en leveren de tools om dat beleid uit te voeren en te borgen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Fleet Complete nieuw lid ADAS Alliantie | Fleet&Mobility

Fleet Complete nieuw lid ADAS Alliantie

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Ieder deelnemende organisatie van het convenant heeft een eigen uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld. (Foto: Shutterstock)

Fleet Complete maakt vandaag bekend te zijn toegetreden tot de ADAS Alliantie. Rijhulpsystemen zitten in steeds meer voertuigen, maar toch zijn ADAS nog bij 50 procent van de automobilisten onbekend. Terwijl deze systemen nu al kunnen bijdragen aan de verbetering van verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op weg. De alliantie wil de toepassing van ADAS versnellen, want hoe eerder ze op de weg zijn, hoe sneller er veiligheidswinst verwacht wordt. Die doelstelling is vastgelegd in het ADAS Convenant, dat is ondertekend door 55 deelnemende organisaties.

Risicovolle situaties

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) publiceerde onlangs onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat fabrikanten van ADAS te weinig rekening houden met de gebruikers ervan. De eisen die de overheid aan auto’s stelt, sluiten volgens de OVV niet goed aan bij de huidige generatie rijhulpsystemen en weten bestuurders vaak niet wat deze systemen wel of niet kunnen. Daardoor kunnen risicovolle situaties ontstaan. Brancheorganisatie Bovag wil zelfs dat ADAS worden geïntegreerd in rijexamens.

Concrete acties

Ieder deelnemende organisatie van het convenant heeft een eigen uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld. “Wij gaan wagenparkbeheerders informeren over de voordelen van rijhulpsystemen en hoe ze deze op de juiste manier kunnen inzetten om een veilige werkomgeving te creëren voor hun mobiele medewerkers”, zegt Natalie Gierveld, marketingmanager Europa bij Fleet Complete. “We zien dat veiligheid bij onze klanten hoog op de agenda staat, maar dat het soms lastig is om concrete stappen te zetten. Wij helpen bedrijven een programma op te stellen, denken mee in het maken van beleid en leveren de tools om dat beleid uit te voeren en te borgen.”