‘Ford legt productie stil vanwege chiptekort’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ford voelt zich genoodzaakt langere productiestops door te voeren vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

De fabrikant zegt zich hiertoe genoodzaakt te voelen vanwege het wereldwijde tekort van halfgeleiders. Ford had vorige maand al besloten om de productie te reduceren, maar zegt dat de situatie op de internationale chipmarkt zo gespannen en nijpend is, dat het niet anders kan. Volgens Ford zijn de maatregelen vooral zo frustrerend, omdat de orderportefeuilles op dit moment goed gevuld zijn.

Verloren productie

De productiestop geldt voor een aantal fabrieken van Ford in Europa, zoals de fabrieken in Saarlouis (Ford Focus), Valencia (Mondeo, S-Max en Galaxy) en het Turkse Kocaeli waar de Transit wordt gebouwd. Voor de Fiesta-fabriek in Keulen geldt een productiestop tot begin juli. De Ford Focus was in het eerste kwartaal de meest geregistreerde leaseauto.

De fabrikant meldt zijn best te doen de verloren productie weer in te halen en voorrang te geven aan de reeds verkochte auto’s. Ook andere fabrikanten kampen met productievertraging door een tekort aan chips. 

‘Ford legt productie stil vanwege chiptekort’ | Fleet&Mobility

‘Ford legt productie stil vanwege chiptekort’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ford voelt zich genoodzaakt langere productiestops door te voeren vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

De fabrikant zegt zich hiertoe genoodzaakt te voelen vanwege het wereldwijde tekort van halfgeleiders. Ford had vorige maand al besloten om de productie te reduceren, maar zegt dat de situatie op de internationale chipmarkt zo gespannen en nijpend is, dat het niet anders kan. Volgens Ford zijn de maatregelen vooral zo frustrerend, omdat de orderportefeuilles op dit moment goed gevuld zijn.

Verloren productie

De productiestop geldt voor een aantal fabrieken van Ford in Europa, zoals de fabrieken in Saarlouis (Ford Focus), Valencia (Mondeo, S-Max en Galaxy) en het Turkse Kocaeli waar de Transit wordt gebouwd. Voor de Fiesta-fabriek in Keulen geldt een productiestop tot begin juli. De Ford Focus was in het eerste kwartaal de meest geregistreerde leaseauto.

De fabrikant meldt zijn best te doen de verloren productie weer in te halen en voorrang te geven aan de reeds verkochte auto’s. Ook andere fabrikanten kampen met productievertraging door een tekort aan chips.