Infrastructuur

Laatste update:

Dringen in de trein voor zakelijk reiziger

Voor zakelijk reizigers die met hun mobiliteitskaart de komende periode gebruik willen maken van de trein wordt het dringen. NS verwacht in september een recordaantal van 33,3 miljoen passagiers. Volgens Marjan Rintel, directeur operatie van NS, kiezen steeds meer mensen vanwege de aanhoudende economische groei en de dalende werkloosheid voor de trein.

NS zegt in september 700 duizend reizigers meer te verwachten dan in dezelfde maand vorig jaar. Het bedrijf denkt die extra toestroom aan passagiers op te kunnen vangen door het inzetten van elf oude dubbeldekkers. Reizigers moeten er dan wel rekening mee houden dat het die treinstellen ontbreekt aan comfort. Er is geen airco en klanten moeten dus heel ouderwets zelf een raampje open doen.

Wel geeft NS aan met spoed nieuwe sprinters te bestellen die vanaf december dit jaar in de dienstregeling worden ingepast. De opgelapte treinstellen blijven dan beschikbaar voor calamiteiten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Dringen in de trein voor zakelijk reiziger | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Dringen in de trein voor zakelijk reiziger

Voor zakelijk reizigers die met hun mobiliteitskaart de komende periode gebruik willen maken van de trein wordt het dringen. NS verwacht in september een recordaantal van 33,3 miljoen passagiers. Volgens Marjan Rintel, directeur operatie van NS, kiezen steeds meer mensen vanwege de aanhoudende economische groei en de dalende werkloosheid voor de trein.

NS zegt in september 700 duizend reizigers meer te verwachten dan in dezelfde maand vorig jaar. Het bedrijf denkt die extra toestroom aan passagiers op te kunnen vangen door het inzetten van elf oude dubbeldekkers. Reizigers moeten er dan wel rekening mee houden dat het die treinstellen ontbreekt aan comfort. Er is geen airco en klanten moeten dus heel ouderwets zelf een raampje open doen.

Wel geeft NS aan met spoed nieuwe sprinters te bestellen die vanaf december dit jaar in de dienstregeling worden ingepast. De opgelapte treinstellen blijven dan beschikbaar voor calamiteiten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie