Fiets verslaat auto in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de verplaatsingen door Amsterdammers in de stad gebeurt 36 procent op de fiets, tegenover 24 procent met de auto. Als wordt gekeken naar het bezoek van alle Nederlanders, blijft de auto wel het meest gebruikte vervoermiddel. Hoewel in het autogebruik ook een daling in te zien is in de afgelopen tien jaar. De verklaring daarvoor is volgens de gemeente Amsterdam dat nog relatief veel dagjesmensen en forenzen met de auto naar de stad gaan. Het autobezit en -gebruik in Amsterdam is veruit het hoogst onder 65-plussers. Mensen onder de 35 jaar zitten massaal op de fiets.

In de ochtendspits worden in de piekmomenten 72 duizend fietsverplaatsingen gedaan in de hoofdstad. Dat is bijna het dubbele van het aantal autoverplaatsingen in diezelfde tijd.

12 miljoen kilometer per dag
De ATB bevat gegevens over de mobiliteit in en bereikbaarheid van Amsterdam en geeft ontwikkelingen, trends en context weer. De cijfers laten zien dat Amsterdam op vrijwel alle fronten groeit, en dat er een toename is in het gebruik van vrijwel alle soorten vervoersmiddelen.

Het aantal reizigers dat gebruik maakt van bus, tram, metro en veerpont is sinds 2011 met 11 procent gestegen naar 227 miljoen passagiers per jaar. Ook het aantal reizigerskilometers is gestegen. In totaal leggen Amsterdammers en bezoekers dagelijks 12 miljoen kilometer af in de stad, op de fiets, te voet, per auto of met het OV.

Fiets verslaat auto in Amsterdam | Fleet&Mobility

Fiets verslaat auto in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de verplaatsingen door Amsterdammers in de stad gebeurt 36 procent op de fiets, tegenover 24 procent met de auto. Als wordt gekeken naar het bezoek van alle Nederlanders, blijft de auto wel het meest gebruikte vervoermiddel. Hoewel in het autogebruik ook een daling in te zien is in de afgelopen tien jaar. De verklaring daarvoor is volgens de gemeente Amsterdam dat nog relatief veel dagjesmensen en forenzen met de auto naar de stad gaan. Het autobezit en -gebruik in Amsterdam is veruit het hoogst onder 65-plussers. Mensen onder de 35 jaar zitten massaal op de fiets.

In de ochtendspits worden in de piekmomenten 72 duizend fietsverplaatsingen gedaan in de hoofdstad. Dat is bijna het dubbele van het aantal autoverplaatsingen in diezelfde tijd.

12 miljoen kilometer per dag
De ATB bevat gegevens over de mobiliteit in en bereikbaarheid van Amsterdam en geeft ontwikkelingen, trends en context weer. De cijfers laten zien dat Amsterdam op vrijwel alle fronten groeit, en dat er een toename is in het gebruik van vrijwel alle soorten vervoersmiddelen.

Het aantal reizigers dat gebruik maakt van bus, tram, metro en veerpont is sinds 2011 met 11 procent gestegen naar 227 miljoen passagiers per jaar. Ook het aantal reizigerskilometers is gestegen. In totaal leggen Amsterdammers en bezoekers dagelijks 12 miljoen kilometer af in de stad, op de fiets, te voet, per auto of met het OV.