Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Fietsersbond doopt juni tot ‘Fiets naar je werk’-maand

Fietsen is goed voor de gezondheid en reduceert het ziekteverzuim bij bedrijven. (Foto: Shutterstock)

De bond hoopt via deze campagne werknemers te stimuleren vaker voor de fiets te kiezen.

Love to Ride is een internationale fietsstimuleringscampagne die al jaren een succes is in Europa. Enkele jaren geleden bracht de Fietsersbond de campagne ook naar Nederland. Komende maand start de campagne weer.

Ritten bijhouden in een app

Bedrijven kunnen zich nog tot de eerste dag van juni aanmelden voor de campagne en een team samenstellen of bij een team aansluiten. De deelnemers kunnen via een gratis app alle ritten bijhouden die zij met de fiets hebben afgelegd.

Volgens de bond sluiten bedrijven vooral aan omdat fietsen goed is voor de gezondheid en het ziekteverzuim reduceert. Daarnaast heeft fietsen een positieve impact op de omgeving. Werknemers die de auto vaker laten staan, dragen bij aan filevermindering en kantoren hebben minder parkeerplekken nodig.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Fietsersbond doopt juni tot ‘Fiets naar je werk’-maand | Fleet&Mobility

Fietsersbond doopt juni tot ‘Fiets naar je werk’-maand

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Fietsen is goed voor de gezondheid en reduceert het ziekteverzuim bij bedrijven. (Foto: Shutterstock)

Love to Ride is een internationale fietsstimuleringscampagne die al jaren een succes is in Europa. Enkele jaren geleden bracht de Fietsersbond de campagne ook naar Nederland. Komende maand start de campagne weer.

Ritten bijhouden in een app

Bedrijven kunnen zich nog tot de eerste dag van juni aanmelden voor de campagne en een team samenstellen of bij een team aansluiten. De deelnemers kunnen via een gratis app alle ritten bijhouden die zij met de fiets hebben afgelegd.

Volgens de bond sluiten bedrijven vooral aan omdat fietsen goed is voor de gezondheid en het ziekteverzuim reduceert. Daarnaast heeft fietsen een positieve impact op de omgeving. Werknemers die de auto vaker laten staan, dragen bij aan filevermindering en kantoren hebben minder parkeerplekken nodig.