Amsterdam plaatst 52 extra snelladers

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het snellaadnetwerk van Amsterdam groeit hiermee naar 65. (Foto: Gemeente Amsterdam)

Amsterdam wil de komende tijd 52 snelladers in de stad plaatsen, waarvan de eerste veertien dit najaar. Er komen vier snelladers op de Tijnmuiden, vier op de Overschiestraat, vier op de Europaboulevard (waar ook RAI Amsterdam is gevestigd) en twee op het Pauwenpad. De locaties van de overige snellaadpunten worden later bepaald.

Naast de snellader zijn er ook 2.400 ‘gewone’ oplaadpunten in de stad. De uitbreiding van het openbare snellaadnetwerk komt voort uit afspraken die Amsterdam maakte met de taxibranche. In 2025 moeten ook alle taxi’s uitstootvrij zijn. Op dit moment zijn dat er 650, waarvan 100 van Taxicentrale Amsterdam.

Amsterdam plaatst 52 extra snelladers | Fleet&Mobility

Amsterdam plaatst 52 extra snelladers

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het snellaadnetwerk van Amsterdam groeit hiermee naar 65. (Foto: Gemeente Amsterdam)

Amsterdam wil de komende tijd 52 snelladers in de stad plaatsen, waarvan de eerste veertien dit najaar. Er komen vier snelladers op de Tijnmuiden, vier op de Overschiestraat, vier op de Europaboulevard (waar ook RAI Amsterdam is gevestigd) en twee op het Pauwenpad. De locaties van de overige snellaadpunten worden later bepaald.

Naast de snellader zijn er ook 2.400 ‘gewone’ oplaadpunten in de stad. De uitbreiding van het openbare snellaadnetwerk komt voort uit afspraken die Amsterdam maakte met de taxibranche. In 2025 moeten ook alle taxi’s uitstootvrij zijn. Op dit moment zijn dat er 650, waarvan 100 van Taxicentrale Amsterdam.