Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Verkopen speed pedelecs in de lift

Marktleider is Stromer, dat dit jaar 49,5 procent van alle nieuwe speed pedelecs in Nederland heeft geleverd.(Foto: Shutterstock)

In de eerste elf maanden van 2022 zijn in Nederland 4.050 nieuwe speed pedelecs geregistreerd, oftewel 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2021, blijkt uit cijfers van Bovag en RDC. Met de registraties van december die nog verwerkt moeten worden, is het totaal tot en met november al hoger dan in heel 2021. Toen stokte op 31 december de teller bij 4.012 nieuwe speed pedelecs. Twee jaar geleden werden tot en met november wel bijna 4.500 exemplaren op kenteken gezet. 

Marktleider is Stromer, dat dit jaar 49,5 procent van alle nieuwe speed pedelecs in Nederland heeft geleverd. Ver daarachter bezet Gazelle de tweede plek met bijna 11 procent marktaandeel, gevolgd door Riese & Müller (bijna 10 procent) en Klever (ruim 9 procent). Qwic completeert de top-5 en bedient zo’n 4,5 procent van de markt. Op 1 december stonden er 31.925 speed pedelecs geregistreerd in Nederland en dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van het aantal op 1 januari 2019 toen er 15.626 exemplaren werden geteld.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Verkopen speed pedelecs in de lift | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Verkopen speed pedelecs in de lift

Marktleider is Stromer, dat dit jaar 49,5 procent van alle nieuwe speed pedelecs in Nederland heeft geleverd.(Foto: Shutterstock)

In de eerste elf maanden van 2022 zijn in Nederland 4.050 nieuwe speed pedelecs geregistreerd, oftewel 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2021, blijkt uit cijfers van Bovag en RDC. Met de registraties van december die nog verwerkt moeten worden, is het totaal tot en met november al hoger dan in heel 2021. Toen stokte op 31 december de teller bij 4.012 nieuwe speed pedelecs. Twee jaar geleden werden tot en met november wel bijna 4.500 exemplaren op kenteken gezet. 

Marktleider is Stromer, dat dit jaar 49,5 procent van alle nieuwe speed pedelecs in Nederland heeft geleverd. Ver daarachter bezet Gazelle de tweede plek met bijna 11 procent marktaandeel, gevolgd door Riese & Müller (bijna 10 procent) en Klever (ruim 9 procent). Qwic completeert de top-5 en bedient zo’n 4,5 procent van de markt. Op 1 december stonden er 31.925 speed pedelecs geregistreerd in Nederland en dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van het aantal op 1 januari 2019 toen er 15.626 exemplaren werden geteld.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie