Rechter: Zieke werknemer hoeft leaseauto niet in te leveren

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De auto was onderdeel van het loon geworden. (Foto: Shutterstock)

De werkgever van de man had de auto wel ingenomen, maar de kortgedingrechter in Utrecht heeft bepaald dat de medewerker recht heeft op een schadevergoeding. Zo meldt de Telegraaf.

Toen de man vanwege arbeidsongeschiktheid thuis kwam te zitten en het bedrijf de auto nodig had vanwege een overname, moest de man de auto inleveren. Hij mocht ook zijn tankpas en mobiele telefoon niet meer gebruiken.

Volgens de rechter is het bedrijf daarmee over de schreef gegaan. Die oordeelde dat de auto na zestien jaar werk- en privégebruik onderdeel is geworden van het loon en dat arbeidsongeschiktheid geen reden is om daarop in te grijpen. Het bedrijf moet de man veertig euro per dag betalen en veertig euro per week schadevergoeding voor de tankpas. De man zou de auto ook nodig hebben als hij weer gaat reïntegreren.

Rechter: Zieke werknemer hoeft leaseauto niet in te leveren | Fleet&Mobility

Rechter: Zieke werknemer hoeft leaseauto niet in te leveren

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De auto was onderdeel van het loon geworden. (Foto: Shutterstock)

De werkgever van de man had de auto wel ingenomen, maar de kortgedingrechter in Utrecht heeft bepaald dat de medewerker recht heeft op een schadevergoeding. Zo meldt de Telegraaf.

Toen de man vanwege arbeidsongeschiktheid thuis kwam te zitten en het bedrijf de auto nodig had vanwege een overname, moest de man de auto inleveren. Hij mocht ook zijn tankpas en mobiele telefoon niet meer gebruiken.

Volgens de rechter is het bedrijf daarmee over de schreef gegaan. Die oordeelde dat de auto na zestien jaar werk- en privégebruik onderdeel is geworden van het loon en dat arbeidsongeschiktheid geen reden is om daarop in te grijpen. Het bedrijf moet de man veertig euro per dag betalen en veertig euro per week schadevergoeding voor de tankpas. De man zou de auto ook nodig hebben als hij weer gaat reïntegreren.