Foxlease lanceert sale and lease back constructie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het koopbedrag van de auto wordt vastgesteld aan de hand van een online taxatie. De leaseconstructie die volgt is een privéleaseconcept van Foxlease.

Bedenktijd
Wijnen benadrukt dat consumenten drie maanden bedenktijd hebben. Daarna hebben ze drie opties. Zo kunnen ze de auto eventueel terugkopen voor een iets hoger bedrag. “Die prijs zal ongeveer 500 euro hoger liggen vanwege de gemaakte kosten en het risico dat wij hebben gedragen”, legt hij uit.

De tweede optie is het aangaan van een privéleasecontract van 48 maanden bij Foxlease. “Dan kunnen ze een stadsauto met een goede restwaarde uitkiezen tot 15 duizend euro. Ze kunnen zelf naar een dealer gaan voor een offerte.” De derde optie is dat de lease stopt en de auto van Foxlease blijft en vervolgens in de remarketing terecht komt.

Wie kiest voor deze constructie heeft geen – deels onvoorziene – kosten meer voor verzekering, reparatie, onderhoud, banden of schadeherstel. Het concept om maandelijks een vast bedrag te betalen voor een auto is volgens Wijnen in Amerika de gewoonste zaak van de wereld.