Plus omzeilt netcongestie en integreert batterijsysteem in snelladers

Duurzaam • Volgens Powergo bedraagt de wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers al snel anderhalf tot twee jaar.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Laadpaal bij Plus-supermarkt. (Foto: Powergo).

De Plus-supermarkt in Klazienaveen beschikt over een eigen snellader. De snellader van Powergo is met een geïntegreerd batterijsysteem geplaatst waardoor de supermarkt de wachttijd voor een aansluiting kon omzeilen en binnen een paar maanden de laadpaal kon plaatsen. Dat meldt Powergo in een persbericht.

‘De snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen’, aldus Powergo.

Uitbreiding

Volgens Powergo bedraagt de wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers al snel anderhalf tot twee jaar. ‘Dankzij deze laadoplossing heeft PowerGo de locatie al binnen een paar maanden kunnen opleveren.’

Bij andere supermarkt van Plus worden ook snelladers geïnstalleerd. “De eerste snellader is nu actief en Schoonebeek volgt snel”, zegt Thomas Bosman, procesmanager Duurzaam Vastgoed van Plus. “Hierna willen we blijven uitbreiden en zijn we blij met de interesse van onze ondernemers om laadinfrastructuur te realiseren bij hun winkels.”

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Meer lezen over Duurzaam en Plus

Plus omzeilt netcongestie en integreert batterijsysteem in snelladers | Fleet&Mobility

Plus omzeilt netcongestie en integreert batterijsysteem in snelladers

Duurzaam • Volgens Powergo bedraagt de wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers al snel anderhalf tot twee jaar.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Laadpaal bij Plus-supermarkt. (Foto: Powergo).

De Plus-supermarkt in Klazienaveen beschikt over een eigen snellader. De snellader van Powergo is met een geïntegreerd batterijsysteem geplaatst waardoor de supermarkt de wachttijd voor een aansluiting kon omzeilen en binnen een paar maanden de laadpaal kon plaatsen. Dat meldt Powergo in een persbericht.

‘De snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen’, aldus Powergo.

Uitbreiding

Volgens Powergo bedraagt de wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers al snel anderhalf tot twee jaar. ‘Dankzij deze laadoplossing heeft PowerGo de locatie al binnen een paar maanden kunnen opleveren.’

Bij andere supermarkt van Plus worden ook snelladers geïnstalleerd. “De eerste snellader is nu actief en Schoonebeek volgt snel”, zegt Thomas Bosman, procesmanager Duurzaam Vastgoed van Plus. “Hierna willen we blijven uitbreiden en zijn we blij met de interesse van onze ondernemers om laadinfrastructuur te realiseren bij hun winkels.”

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Meer lezen over Duurzaam en Plus