Grijs nieuws | VW breidt aanbod elektrische modellen uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De e-Crafter zelf verenigt de toch al opmerkelijke eigenschappen van deze besteller met het comfort en de duurzaamheid van elektrische aandrijving. Tijdens een pers-event in Hannover konden journalisten dit aan den lijve ondervinden. Het ontbreken van motorgeluid en schakelmomenten maakt het rijden tot een feest en met een actieradius van 170 kilometer (NEDC) is de e-Crafter ook niet aan één stad gebonden.

Volkswagen: “Bij de ontwikkeling hebben we gekeken naar de behoefte van onze klanten. Daaruit bleek dat de meeste bestelauto’s niet meer dan 70 tot 100 kilometer per dag rijden. Wel stoppen ze heel veel. We hebben de aandrijflijn daarop aangepast en niet voor een maximale actieradius gekozen. Zo kon het accupakket beperkt blijven, wat gunstig is voor de kostprijs van de auto en voor het laadvermogen”. Afhankelijk van de uitvoering is dit laatste 1.720 kilo. De e-Crafter heeft een 100 kW/136 pk sterke elektromotor. Het een koppel van 290 Nm staat borg voor een zeer vlotte acceleratie. Mede dankzij het verhoogde dak past er 10,7 m3 lading in.

De e-Crafter is er vooralsnog alleen in een aangeklede uitvoering met onder andere ParkPilot met flankbescherming, een multifunctionele camera, zijwind-assistent en allerlei comfortabele extra’s. De e-Crafter is leverbaar vanaf € 69.100 exclusief btw/bpm, inclusief kosten rijklaarmaken. Standaard wordt de auto geleverd met een uitgebreid dienstenpakket, met daarin onder meer acht jaar onderhoud, apk en garantie op de hoogvolt-accu, e-rijtrainingen voor maximale actieradius en advies over laadpunten en opladen. Volkswagen Bedrijfswagens biedt de e-Crafter ook aan via full operational lease tegen aantrekkelijk maandbedragen.

Grijs nieuws | VW breidt aanbod elektrische modellen uit | Fleet&Mobility

Grijs nieuws | VW breidt aanbod elektrische modellen uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De e-Crafter zelf verenigt de toch al opmerkelijke eigenschappen van deze besteller met het comfort en de duurzaamheid van elektrische aandrijving. Tijdens een pers-event in Hannover konden journalisten dit aan den lijve ondervinden. Het ontbreken van motorgeluid en schakelmomenten maakt het rijden tot een feest en met een actieradius van 170 kilometer (NEDC) is de e-Crafter ook niet aan één stad gebonden.

Volkswagen: “Bij de ontwikkeling hebben we gekeken naar de behoefte van onze klanten. Daaruit bleek dat de meeste bestelauto’s niet meer dan 70 tot 100 kilometer per dag rijden. Wel stoppen ze heel veel. We hebben de aandrijflijn daarop aangepast en niet voor een maximale actieradius gekozen. Zo kon het accupakket beperkt blijven, wat gunstig is voor de kostprijs van de auto en voor het laadvermogen”. Afhankelijk van de uitvoering is dit laatste 1.720 kilo. De e-Crafter heeft een 100 kW/136 pk sterke elektromotor. Het een koppel van 290 Nm staat borg voor een zeer vlotte acceleratie. Mede dankzij het verhoogde dak past er 10,7 m3 lading in.

De e-Crafter is er vooralsnog alleen in een aangeklede uitvoering met onder andere ParkPilot met flankbescherming, een multifunctionele camera, zijwind-assistent en allerlei comfortabele extra’s. De e-Crafter is leverbaar vanaf € 69.100 exclusief btw/bpm, inclusief kosten rijklaarmaken. Standaard wordt de auto geleverd met een uitgebreid dienstenpakket, met daarin onder meer acht jaar onderhoud, apk en garantie op de hoogvolt-accu, e-rijtrainingen voor maximale actieradius en advies over laadpunten en opladen. Volkswagen Bedrijfswagens biedt de e-Crafter ook aan via full operational lease tegen aantrekkelijk maandbedragen.