Verkoop bestelwagens nagenoeg stabiel in H1

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VW blijft de koploper in bestelwagens. (Foto: Shutterstock)

De afgelopen maand werden in ons land 7.681 bestelwagens geregistreerd, dat is iets minder (-0,4%) dan over diezelfde periode vorig jaar (7.709). Het totale aantal registraties over de eerste zes maanden toont een lichte plus van 0,5 procent en staat nu op 44.174 stuks, terwijl dat er vorig jaar 43.951 waren. Dat blijkt uit de cijfers van RDC.

Ook in het eerste kwartaal was van dit jaar steeg het aantal registraties lichtjes.

Wat betreft de top 5 van bestverkochte merken over dit eerste halfjaar verandert er weinig. Volkswagen blijft deze ranglijst aanvoeren, hoewel de verkoop van VW bestelwagens over de eerste zes maanden daalde met 5,4 procent en er in totaal 8.675 stuks werden geregistreerd. VW wordt gevolgd door Mercedes (6.799), Ford (5.965), Renault (5.319) en Peugeot (4.459).

Bekijk het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

Verkoop bestelwagens nagenoeg stabiel in H1 | Fleet&Mobility

Verkoop bestelwagens nagenoeg stabiel in H1

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VW blijft de koploper in bestelwagens. (Foto: Shutterstock)

De afgelopen maand werden in ons land 7.681 bestelwagens geregistreerd, dat is iets minder (-0,4%) dan over diezelfde periode vorig jaar (7.709). Het totale aantal registraties over de eerste zes maanden toont een lichte plus van 0,5 procent en staat nu op 44.174 stuks, terwijl dat er vorig jaar 43.951 waren. Dat blijkt uit de cijfers van RDC.

Ook in het eerste kwartaal was van dit jaar steeg het aantal registraties lichtjes.

Wat betreft de top 5 van bestverkochte merken over dit eerste halfjaar verandert er weinig. Volkswagen blijft deze ranglijst aanvoeren, hoewel de verkoop van VW bestelwagens over de eerste zes maanden daalde met 5,4 procent en er in totaal 8.675 stuks werden geregistreerd. VW wordt gevolgd door Mercedes (6.799), Ford (5.965), Renault (5.319) en Peugeot (4.459).

Bekijk het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.