KAV Autoverhuur kiest voor kleinere vloot

Grijs beheer | Verjongen voor zakelijke klant

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bij de verjonging van het wagenpark van KAV Autoverhuur ligt de prioriteit bij de lichte bestelwagens. Foto's: KAV Autoverhuur

Verhuurbedrijf KAV werd begin april 2021 door WB Wagenpark overgenomen van oprichter Hemmie Kerklingh. WB Wagenpark is een bedrijf van Mark van der Kallen, die ook eigenaar is van leasemaatschappij en dealerbedrijf Wittebrug en dealerholding Davo. Onder de nieuwe eigenaar moet de vloot worden verjongd en ingekrompen van 400 naar 350 voertuigen. “Dat was met name nodig bij de bestelwagens: die dateerden uit 2009 en 2010”, zegt commercieel manager Thom Doorenbosch van KAV Autoverhuur. Er is een bestelling geplaatst van tientallen Volkswagens Caddy, Transporter en Crafter. Een deel hiervan is voorzien van een bak en of koeling. Naast bestelwagens verhuurt het bedrijf ook vrachtwagens, koelwagens, trekkers en trailers, personenbusjes, aanhangers en rolstoelbusjes. Er zijn daarom inmiddels ook negen persoonswagenbussen (Peugeots Traveller en gesloten Volkswagens Transporters) toegevoegd aan de vloot. “We willen de vloot efficiënter gaan inzetten”, zegt Doorenbosch. “Het rendement van de vloot was te laag, omdat ons aanbod niet altijd aansloot op de vraag. Dat gaat nu dus veranderen. De verjonging gaat wel gefaseerd”, zegt Doorenbosch. “Een vrachtwagen van tien jaar oud voldoet bijvoorbeeld nog prima.”

Niet elektrisch

doorenbosch thom commercieel managerkav autoverhur2021De nieuwe bestelauto’s zullen geen elektrische zijn, zegt Doorenbosch (te zien op foto links). “Dat heeft met name te maken met de actieradius, die niet toereikend is voor de doeleinden waarvoor onze, voornamelijk zakelijke, klanten de bestellers willen gebruiken”, zegt Doorenbosch. “Het is niet de vraag of we ooit de overstap maken naar elektrische bedrijfswagens, maar wanneer. Vooralsnog voldoet het aanbod nog niet aan de wensen en dus zetten wij in op bestelwagens met een Euro6 dieselmotor.”

Naast de efficiency van de voertuigen, moet ook die op kantoor omhoog, zegt Doorenbosch, onder andere door te werken vanuit zeven clusters in plaats van een twintigtal vestigingen. Het bedrijf had de beschikking over meer dan twintig vestigingen, maar brengt dit aantal omlaag. Al voor de overname was een reorganisatie doorgevoerd, waarbij het personeelsbestand werd gehalveerd tot twintig fte’s. Ook werden er vestigingen gesloten, zoals in Apeldoorn, waarbij de bedrijfsactiviteiten verhuisden naar Arnhem. “Door te centraliseren denken wij de bezettingsgraad van onze voertuigen te vergroten. Voorheen was de vloot versnipperd door heel Nederland geplaatst. 

Door de overname is ook ons aanbod verder uitgebreid

Dat verlaagde de bezettingsgraad. In plaats van het voertuig te moeten afhalen bij een vestiging kunnen klanten nu terecht bij een steunpunt of wordt het voertuig bezorgd door onze afleverservice”, aldus Doorenbosch. Voor de verhuur van groot materiaal, zoals trailers en vrachtwagens is er een cluster in Aalsmeer. “Daar bieden wij ook bezorgservice, maar meestal stuurt een klant gewoon een chauffeur om de vrachtwagen zelf op te halen.”

Extra diensten

Door de recente overname door WB Wagenpark, is het aanbod uitgebreid, zegt Doorenbosch. “Ook leasemaatschappij Wittebrug maakt deel uit van Riva Holding, dat weer eigenaar is van WB Wagenpark. In samenwerking met Wittebrug kunnen wij nu ook shortlease en leasing aanbieden. Als klanten willen overgaan tot een langere termijn, dan hebben wij die mogelijkheid nu in huis.”

Grijs beheer | Verjongen voor zakelijke klant | Fleet&Mobility
KAV Autoverhuur kiest voor kleinere vloot

Grijs beheer | Verjongen voor zakelijke klant

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bij de verjonging van het wagenpark van KAV Autoverhuur ligt de prioriteit bij de lichte bestelwagens. Foto's: KAV Autoverhuur

Verhuurbedrijf KAV werd begin april 2021 door WB Wagenpark overgenomen van oprichter Hemmie Kerklingh. WB Wagenpark is een bedrijf van Mark van der Kallen, die ook eigenaar is van leasemaatschappij en dealerbedrijf Wittebrug en dealerholding Davo. Onder de nieuwe eigenaar moet de vloot worden verjongd en ingekrompen van 400 naar 350 voertuigen. “Dat was met name nodig bij de bestelwagens: die dateerden uit 2009 en 2010”, zegt commercieel manager Thom Doorenbosch van KAV Autoverhuur. Er is een bestelling geplaatst van tientallen Volkswagens Caddy, Transporter en Crafter. Een deel hiervan is voorzien van een bak en of koeling. Naast bestelwagens verhuurt het bedrijf ook vrachtwagens, koelwagens, trekkers en trailers, personenbusjes, aanhangers en rolstoelbusjes. Er zijn daarom inmiddels ook negen persoonswagenbussen (Peugeots Traveller en gesloten Volkswagens Transporters) toegevoegd aan de vloot. “We willen de vloot efficiënter gaan inzetten”, zegt Doorenbosch. “Het rendement van de vloot was te laag, omdat ons aanbod niet altijd aansloot op de vraag. Dat gaat nu dus veranderen. De verjonging gaat wel gefaseerd”, zegt Doorenbosch. “Een vrachtwagen van tien jaar oud voldoet bijvoorbeeld nog prima.”

Niet elektrisch

doorenbosch thom commercieel managerkav autoverhur2021De nieuwe bestelauto’s zullen geen elektrische zijn, zegt Doorenbosch (te zien op foto links). “Dat heeft met name te maken met de actieradius, die niet toereikend is voor de doeleinden waarvoor onze, voornamelijk zakelijke, klanten de bestellers willen gebruiken”, zegt Doorenbosch. “Het is niet de vraag of we ooit de overstap maken naar elektrische bedrijfswagens, maar wanneer. Vooralsnog voldoet het aanbod nog niet aan de wensen en dus zetten wij in op bestelwagens met een Euro6 dieselmotor.”

Naast de efficiency van de voertuigen, moet ook die op kantoor omhoog, zegt Doorenbosch, onder andere door te werken vanuit zeven clusters in plaats van een twintigtal vestigingen. Het bedrijf had de beschikking over meer dan twintig vestigingen, maar brengt dit aantal omlaag. Al voor de overname was een reorganisatie doorgevoerd, waarbij het personeelsbestand werd gehalveerd tot twintig fte’s. Ook werden er vestigingen gesloten, zoals in Apeldoorn, waarbij de bedrijfsactiviteiten verhuisden naar Arnhem. “Door te centraliseren denken wij de bezettingsgraad van onze voertuigen te vergroten. Voorheen was de vloot versnipperd door heel Nederland geplaatst. 

Door de overname is ook ons aanbod verder uitgebreid

Dat verlaagde de bezettingsgraad. In plaats van het voertuig te moeten afhalen bij een vestiging kunnen klanten nu terecht bij een steunpunt of wordt het voertuig bezorgd door onze afleverservice”, aldus Doorenbosch. Voor de verhuur van groot materiaal, zoals trailers en vrachtwagens is er een cluster in Aalsmeer. “Daar bieden wij ook bezorgservice, maar meestal stuurt een klant gewoon een chauffeur om de vrachtwagen zelf op te halen.”

Extra diensten

Door de recente overname door WB Wagenpark, is het aanbod uitgebreid, zegt Doorenbosch. “Ook leasemaatschappij Wittebrug maakt deel uit van Riva Holding, dat weer eigenaar is van WB Wagenpark. In samenwerking met Wittebrug kunnen wij nu ook shortlease en leasing aanbieden. Als klanten willen overgaan tot een langere termijn, dan hebben wij die mogelijkheid nu in huis.”