Renault Kangoo E-Tech verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
v.l.n.r.: Michael van Wijngaarden (redacteur AM), Robert Jan van den Berg (managing director Volkswagen Bedrijfswagens), Ted Boers (sales directeur Renault Nederland), Herbert Zuidervliet (brandmanager Bedrijfswagens Renault Nederland) en Gandor Bronkhorst (adjunct- hoofdredacteur AM) ( (Foto: Marcel Cazemier)

De Renault Kangoo E-Tech electric is woensdagmiddag gekroond tot Bestelauto van het Jaar 2023. De prijs werd uitgereikt aan Herbert Zuidervliet en Ted Boers van Renault Nederland tijdens de Fleet Expo in Vijfhuizen.

De Franse besteller wint de felbegeerde titel van Bestelauto van het Jaar in een speelveld met sterke concurrenten als de Ford E-Transit, Mercedes-Benz eVito en de winnaar van vorig jaar, de Toyota Proace Electric.

Innovatieve mededinger

De Kangoo E-Tech scoort de meeste punten op het gebied van functionaliteit en compleetheid van het programma. De auto wordt door de vakjury gezien als een innovatieve mededinger met een breed modellenprogramma. De Kangoo E-Tech heeft bovendien een acceptabele actieradius tot 300 kilometer en een maximaal trekgewicht van 1500 kg, waarmee hij zich positief onderscheidt van de concurrentie. Voor fleetowners is bovendien belangrijk dat de organisatie van Renault als relatief stabiel wordt ervaren.  

Herbert Zuidervliet, brand manager bedrijfswagens bij Renault Group Nederland reageert verheugd: “We weten dat we een goed en onderscheidend product hebben. Mede op basis van de positieve reacties tijdens de importeursdag wisten we dat we een reële kans hadden om te winnen. Dat wordt nu bevestigd.” 

Ted Boers, sales director Renault Group Nederland: “Dat onze nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar’ maakt ons en het dealernetwerk bijzonder trots. Het is een geweldige prijs om te winnen.” 

Belofte van het Jaar 2023

De Volkswagen ID.Buzz werd in september verkozen tot International ‘Van of the Year 2023’ op de vakbeurs IAA Transportation in Hannover. De elektrische bestelauto van VW is nu ook uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2023, de prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovende nieuwkomer. 

De vakjury is duidelijk gecharmeerd van de ID.Buzz. De auto roept met zijn retro-looks veel emotie op, maar is toch ook echt een praktisch gebruiksvoorwerp met een laadruimte van 3,9 kuub, snelladen met 170 kW en een range van ruim 400 kilometer. De jury roept Volkswagen wel met klem op de elektrische besteller snel in meerdere varianten aan te bieden, zodat deze bereikbaarder wordt voor een bredere doelgroep. 

Renault Kangoo E-Tech verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2023 | Fleet&Mobility

Renault Kangoo E-Tech verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
v.l.n.r.: Michael van Wijngaarden (redacteur AM), Robert Jan van den Berg (managing director Volkswagen Bedrijfswagens), Ted Boers (sales directeur Renault Nederland), Herbert Zuidervliet (brandmanager Bedrijfswagens Renault Nederland) en Gandor Bronkhorst (adjunct- hoofdredacteur AM) ( (Foto: Marcel Cazemier)

De Renault Kangoo E-Tech electric is woensdagmiddag gekroond tot Bestelauto van het Jaar 2023. De prijs werd uitgereikt aan Herbert Zuidervliet en Ted Boers van Renault Nederland tijdens de Fleet Expo in Vijfhuizen.

De Franse besteller wint de felbegeerde titel van Bestelauto van het Jaar in een speelveld met sterke concurrenten als de Ford E-Transit, Mercedes-Benz eVito en de winnaar van vorig jaar, de Toyota Proace Electric.

Innovatieve mededinger

De Kangoo E-Tech scoort de meeste punten op het gebied van functionaliteit en compleetheid van het programma. De auto wordt door de vakjury gezien als een innovatieve mededinger met een breed modellenprogramma. De Kangoo E-Tech heeft bovendien een acceptabele actieradius tot 300 kilometer en een maximaal trekgewicht van 1500 kg, waarmee hij zich positief onderscheidt van de concurrentie. Voor fleetowners is bovendien belangrijk dat de organisatie van Renault als relatief stabiel wordt ervaren.  

Herbert Zuidervliet, brand manager bedrijfswagens bij Renault Group Nederland reageert verheugd: “We weten dat we een goed en onderscheidend product hebben. Mede op basis van de positieve reacties tijdens de importeursdag wisten we dat we een reële kans hadden om te winnen. Dat wordt nu bevestigd.” 

Ted Boers, sales director Renault Group Nederland: “Dat onze nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar’ maakt ons en het dealernetwerk bijzonder trots. Het is een geweldige prijs om te winnen.” 

Belofte van het Jaar 2023

De Volkswagen ID.Buzz werd in september verkozen tot International ‘Van of the Year 2023’ op de vakbeurs IAA Transportation in Hannover. De elektrische bestelauto van VW is nu ook uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2023, de prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovende nieuwkomer. 

De vakjury is duidelijk gecharmeerd van de ID.Buzz. De auto roept met zijn retro-looks veel emotie op, maar is toch ook echt een praktisch gebruiksvoorwerp met een laadruimte van 3,9 kuub, snelladen met 170 kW en een range van ruim 400 kilometer. De jury roept Volkswagen wel met klem op de elektrische besteller snel in meerdere varianten aan te bieden, zodat deze bereikbaarder wordt voor een bredere doelgroep.