Mike Wetherell nieuwe ceo BMW Financial Services

BMW • Met ingang van 1 januari 2024 is Mike Wetherell (60) aangesteld als ceo van BMW Financial Services Nederland, zo meldt de groep in een persbericht. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening van BMW, Mini, BMW Motorrad en Alphabet op de Nederlandse markt.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Mike Wetherell (Foto: BMW Groep)

Wetherell volgt Nick Brownrigg op, die op 31 december 2023 terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk.

“Na een lange periode voor BMW in Azië te hebben gewerkt, vind ik het bijzonder interessant om weer in Europa actief te zijn. De fusie van BMW Financial Services en Alphabet in Nederland twee jaar geleden wordt nu gevolgd in andere Europese landen,” aldus Wetherell. De nieuwe ceo gelooft in ‘interessante kansen en uitdagingen op het gebied van mobiliteit en diensten in de leidende rol op de Nederlandse markt’.

Wetherell begon zijn carrière bij BMW Financial Services UK in 1997 en bekleedde vervolgens diverse managementfuncties in Zuid-Afrika, China, Maleisië en Japan. Sinds 1 januari 2022 was hij regional chief executive officer van Financial Services voor de Asia-Pacific regio.

De fusie van BMW Financial Services en Alphabet had tot doel ‘kennis en expertise te bundelen om klanten perspectieven te bieden op innovatieve mobiliteitsoplossingen en een breed productportfolio’. BMW Financial Services Nederland beheert een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s en staat op de vierde plaats in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Mike Wetherell nieuwe ceo BMW Financial Services | Fleet&Mobility

Mike Wetherell nieuwe ceo BMW Financial Services

BMW • Met ingang van 1 januari 2024 is Mike Wetherell (60) aangesteld als ceo van BMW Financial Services Nederland, zo meldt de groep in een persbericht. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening van BMW, Mini, BMW Motorrad en Alphabet op de Nederlandse markt.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Mike Wetherell (Foto: BMW Groep)

Wetherell volgt Nick Brownrigg op, die op 31 december 2023 terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk.

“Na een lange periode voor BMW in Azië te hebben gewerkt, vind ik het bijzonder interessant om weer in Europa actief te zijn. De fusie van BMW Financial Services en Alphabet in Nederland twee jaar geleden wordt nu gevolgd in andere Europese landen,” aldus Wetherell. De nieuwe ceo gelooft in ‘interessante kansen en uitdagingen op het gebied van mobiliteit en diensten in de leidende rol op de Nederlandse markt’.

Wetherell begon zijn carrière bij BMW Financial Services UK in 1997 en bekleedde vervolgens diverse managementfuncties in Zuid-Afrika, China, Maleisië en Japan. Sinds 1 januari 2022 was hij regional chief executive officer van Financial Services voor de Asia-Pacific regio.

De fusie van BMW Financial Services en Alphabet had tot doel ‘kennis en expertise te bundelen om klanten perspectieven te bieden op innovatieve mobiliteitsoplossingen en een breed productportfolio’. BMW Financial Services Nederland beheert een totaal wagenpark van 130 duizend auto’s en staat op de vierde plaats in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.