Subsidie op groengas-voertuigen Overijssel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Orangegas maakt het rijden op groen gas mogelijk door tien groengas-vulpunten in Overijssel te realiseren, daarmee wordt het aantal vulpunten in de provincie verdubbeld. De eerste werd gisteren in Kampen geopend.

Het groengas van Orangegas wordt gemaakt van biogas, dat wordt verkregen uit GFT-afval, rioolwater en mestvergisting.

Twintig procent in 2020
Het doel van Overijssel is om in 2020 twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie uit duurzame bronnen te verkrijgen. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. Projecten worden daarin beoordeeld op energieprestaties en financiële robuustheid. Zodat de initiatieven goed zijn voor zowel de mens als de economie.

Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, meent dat groengas op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof is die direct en massaal ingezet kan worden. 

Subsidie op groengas-voertuigen Overijssel | Fleet&Mobility

Subsidie op groengas-voertuigen Overijssel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Orangegas maakt het rijden op groen gas mogelijk door tien groengas-vulpunten in Overijssel te realiseren, daarmee wordt het aantal vulpunten in de provincie verdubbeld. De eerste werd gisteren in Kampen geopend.

Het groengas van Orangegas wordt gemaakt van biogas, dat wordt verkregen uit GFT-afval, rioolwater en mestvergisting.

Twintig procent in 2020
Het doel van Overijssel is om in 2020 twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie uit duurzame bronnen te verkrijgen. Daartoe is onder andere Energiefonds Overijssel opgezet. Projecten worden daarin beoordeeld op energieprestaties en financiële robuustheid. Zodat de initiatieven goed zijn voor zowel de mens als de economie.

Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, meent dat groengas op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof is die direct en massaal ingezet kan worden.