‘Renault en Santander starten gezamenlijke leasemaatschappij’

Renault • De samenwerking speelt in op de snel groeiende markt voor autolease en langetermijnverhuur.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Renault).

Renault gaat via haar mobiliteitsdochter Mobilize samenwerken met de Spaanse bank Santander op het gebied van autoleasing. Mobilize Financial Services en Santander worden elk voor de helft eigenaar van een nieuw op te richten leasemaatschappij. Dit meldt het Franse economische dagblad Les Echos.

Een niet-bindend akkoord is vorige week getekend, terwijl de definitieve overeenkomst voor het eind van het jaar rond moet zijn. In de leasewereld bestaan al combinaties van banken en autobedrijven, zoals Leasys, dat eigendom is van Stellantis en de Franse bank Crédit Agricole.

Financiering

Renault en Santander willen met hun samenwerking inspelen op de nog altijd snel groeiende markt voor autolease en langetermijnverhuur. Volgens Les Echos betrof vorig jaar 14 procent van de door Renault afgegeven financieringen langetermijncontracten. Deze strategische samenwerking stelt beide bedrijven in staat om hun aanbod uit te breiden en hun positie in de Europese autoleasemarkt te versterken.

‘Renault en Santander starten gezamenlijke leasemaatschappij’ | Fleet&Mobility

‘Renault en Santander starten gezamenlijke leasemaatschappij’

Renault • De samenwerking speelt in op de snel groeiende markt voor autolease en langetermijnverhuur.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(Foto: Renault).

Renault gaat via haar mobiliteitsdochter Mobilize samenwerken met de Spaanse bank Santander op het gebied van autoleasing. Mobilize Financial Services en Santander worden elk voor de helft eigenaar van een nieuw op te richten leasemaatschappij. Dit meldt het Franse economische dagblad Les Echos.

Een niet-bindend akkoord is vorige week getekend, terwijl de definitieve overeenkomst voor het eind van het jaar rond moet zijn. In de leasewereld bestaan al combinaties van banken en autobedrijven, zoals Leasys, dat eigendom is van Stellantis en de Franse bank Crédit Agricole.

Financiering

Renault en Santander willen met hun samenwerking inspelen op de nog altijd snel groeiende markt voor autolease en langetermijnverhuur. Volgens Les Echos betrof vorig jaar 14 procent van de door Renault afgegeven financieringen langetermijncontracten. Deze strategische samenwerking stelt beide bedrijven in staat om hun aanbod uit te breiden en hun positie in de Europese autoleasemarkt te versterken.