Circulus introduceert eerste elektrische vuilniswagen

Elektrificatie • Afvalinzamelaar Circulus heeft zijn eerste elektrische vuilniswagen, de Renault Trucks E-Tech D Wide, in gebruik genomen. De levering van de truck werd verzorgd door Renault Trucks-dealer Harbers Trucks Apeldoorn. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Circulus)

Circulus is verantwoordelijk voor het afval- en grondstoffenbeheer van negen gemeenten in Gelderland en Overijssel. Het bedrijf streeft ernaar om in de komende jaren zero-emissie afvalinzameling te realiseren. Het doel is dat in 2030 meer dan 80 procent van de vloot elektrisch wordt aangedreven.
Reinier Hoppenbrouwers, fleetmanager van Circulus, verklaarde: “Met de Renault Trucks E-Tech D Wide zullen we in eerste instantie voornamelijk afval inzamelen in de regio Apeldoorn. Deze eerste elektrische achterlader is veelzijdig inzetbaar. We kunnen er zowel particuliere kliko’s als vierwielige afvalcontainers van appartementencomplexen of evenementen mee legen.”

Laadbeheer

Het opladen van de vrachtwagen gebeurt op het terrein van Circulus. In de komende jaren zullen de laadfaciliteiten worden uitgebreid. Hierbij werkt Circulus samen met de netbeheer.
Inmiddels bestaat bijna een kwart van het wagenpark van Circulus uit elektrische voertuigen. “Onze vloot telt nu ruim tweehonderd voertuigen, zowel trucks als lichte bedrijfswagens en machines. Daarvan zijn er nu 34 volledig elektrisch, waarvan negen trucks”, aldus Hoppenbrouwers.
Apeldoorn en Deventer willen vanaf 2025 emissievrije zones invoeren in hun binnensteden. Het bedrijf bereidt zich daarom daar alvast op voor.
Eerder investeerde de Sligro ook in vrachtwagens van Renault.

Circulus introduceert eerste elektrische vuilniswagen | Fleet&Mobility

Circulus introduceert eerste elektrische vuilniswagen

Elektrificatie • Afvalinzamelaar Circulus heeft zijn eerste elektrische vuilniswagen, de Renault Trucks E-Tech D Wide, in gebruik genomen. De levering van de truck werd verzorgd door Renault Trucks-dealer Harbers Trucks Apeldoorn. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Circulus)

Circulus is verantwoordelijk voor het afval- en grondstoffenbeheer van negen gemeenten in Gelderland en Overijssel. Het bedrijf streeft ernaar om in de komende jaren zero-emissie afvalinzameling te realiseren. Het doel is dat in 2030 meer dan 80 procent van de vloot elektrisch wordt aangedreven.
Reinier Hoppenbrouwers, fleetmanager van Circulus, verklaarde: “Met de Renault Trucks E-Tech D Wide zullen we in eerste instantie voornamelijk afval inzamelen in de regio Apeldoorn. Deze eerste elektrische achterlader is veelzijdig inzetbaar. We kunnen er zowel particuliere kliko’s als vierwielige afvalcontainers van appartementencomplexen of evenementen mee legen.”

Laadbeheer

Het opladen van de vrachtwagen gebeurt op het terrein van Circulus. In de komende jaren zullen de laadfaciliteiten worden uitgebreid. Hierbij werkt Circulus samen met de netbeheer.
Inmiddels bestaat bijna een kwart van het wagenpark van Circulus uit elektrische voertuigen. “Onze vloot telt nu ruim tweehonderd voertuigen, zowel trucks als lichte bedrijfswagens en machines. Daarvan zijn er nu 34 volledig elektrisch, waarvan negen trucks”, aldus Hoppenbrouwers.
Apeldoorn en Deventer willen vanaf 2025 emissievrije zones invoeren in hun binnensteden. Het bedrijf bereidt zich daarom daar alvast op voor.
Eerder investeerde de Sligro ook in vrachtwagens van Renault.