Leasing en verhuur

Laatste update:

Leasys breidt uit naar België: ‘Forse ambities en belangrijke troeven’

(Foto: Leasys)

Leasys, het aan Stellantis gelieerde leasebedrijf, is nu ook actief in België. Het bedrijf hoopt in 2026 te beschikken over een vloot van 7.500 voertuigen. Dat maakt Stellantis bekend in een persbericht. Stellantis focust op een multi-merken aanpak met Leasys en meldt dat ‘leasing op lange termijn de motor is in de overgang naar elektrisch rijden’.

Forse ambities

“Leasys heeft forse ambities en belangrijke troeven zoals de levering, de multimerken benadering, financiering, de investeringsmogelijkheden en de digitale capaciteiten”, zegt zegt Vincent Beckers, directeur-generaal van Leasys Belgium.

Leasys is een joint venture tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance en biedt mobiliteitsoplossingen die variëren van verhuur op middellange termijn tot managementsystemen voor bedrijfsvloten. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van Leasys en Free2Move. Leasys is al aanwezig in elf Europese landen waaronder Nederland met een vloot van 828 duizend voertuigen. Het doel van de organisatie is om tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen te bereiken.

Leasys breidt uit naar België: ‘Forse ambities en belangrijke troeven’ | Fleet&Mobility

Leasys breidt uit naar België: ‘Forse ambities en belangrijke troeven’

Leasys • Leasys, het aan Stellantis gelieerde leasebedrijf, is nu ook actief in België. Het bedrijf hoopt in 2026 te beschikken over een vloot van 7.500 voertuigen. Dat maakt Stellantis bekend in een persbericht. Stellantis focust op een multi-merken aanpak met Leasys en meldt dat ‘leasing op lange termijn de motor is in de overgang naar elektrisch rijden’.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Leasys)

Forse ambities

“Leasys heeft forse ambities en belangrijke troeven zoals de levering, de multimerken benadering, financiering, de investeringsmogelijkheden en de digitale capaciteiten”, zegt zegt Vincent Beckers, directeur-generaal van Leasys Belgium.

Leasys is een joint venture tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance en biedt mobiliteitsoplossingen die variëren van verhuur op middellange termijn tot managementsystemen voor bedrijfsvloten. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van Leasys en Free2Move. Leasys is al aanwezig in elf Europese landen waaronder Nederland met een vloot van 828 duizend voertuigen. Het doel van de organisatie is om tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen te bereiken.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.