Dat kan harder op 19 trajecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A28, en A58.

In mei gaat daarnaast op de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen de maximum snelheid omhoog naar 130 km/h (avond en nacht). Op de A12 tussen Duiven en de Duitse grens wordt de maximum snelheid dan permanent 130 km/h.

”Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid”, aldus minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. “We streven ernaar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/h kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger.”

Nader onderzoek
In het ontwerp-verkeersbesluit van november 2015 was voorzien om ook op de A27 Oosterhout-Zuid over 3 kilometer de snelheid te verhogen. Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van opmerkingen over verkeersveiligheid besloten tot nader onderzoek. Op dit traject van 3 kilometer blijft de snelheid voorlopig 120 kilometer per uur.

Dat kan harder op 19 trajecten | Fleet&Mobility

Dat kan harder op 19 trajecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A28, en A58.

In mei gaat daarnaast op de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen de maximum snelheid omhoog naar 130 km/h (avond en nacht). Op de A12 tussen Duiven en de Duitse grens wordt de maximum snelheid dan permanent 130 km/h.

”Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid”, aldus minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. “We streven ernaar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/h kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger.”

Nader onderzoek
In het ontwerp-verkeersbesluit van november 2015 was voorzien om ook op de A27 Oosterhout-Zuid over 3 kilometer de snelheid te verhogen. Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van opmerkingen over verkeersveiligheid besloten tot nader onderzoek. Op dit traject van 3 kilometer blijft de snelheid voorlopig 120 kilometer per uur.