Maximum snelheid naar 130 km/u op 19 trajecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Na deze verhoging mag op 61 procent van de autosnelwegen in ons land 24 uur per dag (51 procent) of ’s nachts (10 procent) 130 km/u worden gereden.

“Met deze uitbreiding van de 130-wegen zetten we een volgende stap in ons snelhedenbeleid”, zegt Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). “We streven ernaar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/u kunnen rijden. We krijgen steeds langere, aaneengesloten trajecten waar je deze snelheid mag rijden. Het beeld op de snelwegen wordt daarmee eenduidiger.”

De snelheidsverhoging op de trajecten is mogelijk door de invoering van het Programmatische Aanpak Stikstof 2015-2021. Dit programma geeft ruimte voor economische ontwikkeling in de omgeving van natuurgebieden. De snelheidsverhogingen vinden plaats binnen de normering voor luchtkwaliteit en geluid.

Maximum snelheid naar 130 km/u op 19 trajecten | Fleet&Mobility

Maximum snelheid naar 130 km/u op 19 trajecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Na deze verhoging mag op 61 procent van de autosnelwegen in ons land 24 uur per dag (51 procent) of ’s nachts (10 procent) 130 km/u worden gereden.

“Met deze uitbreiding van de 130-wegen zetten we een volgende stap in ons snelhedenbeleid”, zegt Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). “We streven ernaar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/u kunnen rijden. We krijgen steeds langere, aaneengesloten trajecten waar je deze snelheid mag rijden. Het beeld op de snelwegen wordt daarmee eenduidiger.”

De snelheidsverhoging op de trajecten is mogelijk door de invoering van het Programmatische Aanpak Stikstof 2015-2021. Dit programma geeft ruimte voor economische ontwikkeling in de omgeving van natuurgebieden. De snelheidsverhogingen vinden plaats binnen de normering voor luchtkwaliteit en geluid.