Rijkswaterstaat: Verkeersdrukte neemt weer toe

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het wordt weer drukker op de Nederlandse wegen. (Foto: Shutterstock)

De verkeersdrukte op de Nederlandse wegen neemt weer toe, zo signaleert Rijkswaterstaat. In de provincies Overijssel en Zuid-Holland is de verkeersintensiteit weer op het oude niveau voor de coronacrisis uitbrak. Dat meldt Rijkswaterstaat aan Fleet&Mobility.

De verkeersintensiteit -het aantal auto’s dat een bepaald punt passeert- ligt nu op 90 procent van het niveau van voor de crisis. Toch leidt de toenemende verkeersdrukte niet altijd tot files, omdat er tijdens de ochtendspits 20 procent minder verkeer op de weg is, aldus Rijkswaterstaat. Vanwege de naderende zomervakantie en het thuiswerken kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen of het de komende tijd drukker gaat worden op de Nederlandse wegen. In 2019 nam de filezwaarte nog toe met 17 procent, zo bleek uit onderzoek van de ANWB. 

Rijkswaterstaat: Verkeersdrukte neemt weer toe | Fleet&Mobility

Rijkswaterstaat: Verkeersdrukte neemt weer toe

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het wordt weer drukker op de Nederlandse wegen. (Foto: Shutterstock)

De verkeersdrukte op de Nederlandse wegen neemt weer toe, zo signaleert Rijkswaterstaat. In de provincies Overijssel en Zuid-Holland is de verkeersintensiteit weer op het oude niveau voor de coronacrisis uitbrak. Dat meldt Rijkswaterstaat aan Fleet&Mobility.

De verkeersintensiteit -het aantal auto’s dat een bepaald punt passeert- ligt nu op 90 procent van het niveau van voor de crisis. Toch leidt de toenemende verkeersdrukte niet altijd tot files, omdat er tijdens de ochtendspits 20 procent minder verkeer op de weg is, aldus Rijkswaterstaat. Vanwege de naderende zomervakantie en het thuiswerken kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen of het de komende tijd drukker gaat worden op de Nederlandse wegen. In 2019 nam de filezwaarte nog toe met 17 procent, zo bleek uit onderzoek van de ANWB.