Auto en fiscus

Laatste update:

Aantal verkeersdoden 8,9% gestegen

Er zijn in 2015 621 mensen omgekomen in het verkeer. Dat zijn er 51 meer dan in 2014 toen er 570 dodelijke verkeersslachtoffers vielen. Dat is een stijging van 8,9 procent. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat.

Er komen nog altijd relatief veel ouderen (65-plus) om in het verkeer en dit geldt met name voor ouderen op de fiets: 63 procent van de verkeersdoden op de fiets was 65-plusser.

Het aantal dodelijke slachtoffers in een personenauto bleef voorgaande jaren gestaag afnemen, maar in 2015 steeg deze categorie echter weer. Het aantal verkeersdoden in een personenauto steeg van 187 naar 224, de stijging doet zich in vrijwel alle leeftijdscategorieën voor. Ook steeg het aantal dodelijke slachtoffers in een scootmobiel. Hiervan waren alle slachtoffers boven de zestig jaar oud.

Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur & Milieu houdt desondanks vast aan haar doel voor 2020. “De afgelopen vijftien jaar is het aantal verkeersdoden in Nederland bijna gehalveerd. Na het dalende aantal verkeersdoden van de afgelopen jaren is in 2015 het aantal helaas gestegen. Samen met lokale overheden en maatschappelijke partners blijf ik mij onverminderd inzetten om de doelstelling van maximaal 500 doden in 2020 te halen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Aantal verkeersdoden 8,9% gestegen | Fleet&Mobility

Aantal verkeersdoden 8,9% gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat.

Er komen nog altijd relatief veel ouderen (65-plus) om in het verkeer en dit geldt met name voor ouderen op de fiets: 63 procent van de verkeersdoden op de fiets was 65-plusser.

Het aantal dodelijke slachtoffers in een personenauto bleef voorgaande jaren gestaag afnemen, maar in 2015 steeg deze categorie echter weer. Het aantal verkeersdoden in een personenauto steeg van 187 naar 224, de stijging doet zich in vrijwel alle leeftijdscategorieën voor. Ook steeg het aantal dodelijke slachtoffers in een scootmobiel. Hiervan waren alle slachtoffers boven de zestig jaar oud.

Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur & Milieu houdt desondanks vast aan haar doel voor 2020. “De afgelopen vijftien jaar is het aantal verkeersdoden in Nederland bijna gehalveerd. Na het dalende aantal verkeersdoden van de afgelopen jaren is in 2015 het aantal helaas gestegen. Samen met lokale overheden en maatschappelijke partners blijf ik mij onverminderd inzetten om de doelstelling van maximaal 500 doden in 2020 te halen.”