Fabrikant Juice behaalt ISO-certificering voor cyberveiligheid

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De certificering is nog niet verplicht voor laadpaal fabrikanten (foto: Juice)

De norm ISO/SAE 21434 is in augustus 2021 gepubliceerd en heeft betrekking op componenten, reserveonderdelen en accessoires van serievoertuigen. De norm heeft betrekking op alle fasen in de levenscyclus van een voertuig: van de ontwikkeling tot de productie, de werking, het onderhoud en de recycling. Hoewel de infrastructuur buiten het voertuig eigenlijk niet onder de norm valt, wordt het laadnetwerk als onlosmakelijk onderdeel van de infrastructuur voor het elektrische voertuig rechtstreeks door de norm beïnvloed. Het bedrijf introduceerde vorige maand nog een nieuwe laadpaal. 

Veiligheid

Christoph Erni, ceo en oprichter van Juice Technology AG is overtuigd: “Met het overnemen van de norm zetten wij consequent onze drietraps benadering van veiligheid in elektrisch rijden voort. Hoewel deze standaard voor cyberveiligheid nog niet verplicht is voor leveranciers van autofabrikanten, zal de hele sector er vroeg of laat niet aan kunnen ontkomen. Daarom werken we nu al met de norm om een sterke partner voor de OEM’s te blijven.”

Fabrikant Juice behaalt ISO-certificering voor cyberveiligheid | Fleet&Mobility

Fabrikant Juice behaalt ISO-certificering voor cyberveiligheid

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De certificering is nog niet verplicht voor laadpaal fabrikanten (foto: Juice)

De norm ISO/SAE 21434 is in augustus 2021 gepubliceerd en heeft betrekking op componenten, reserveonderdelen en accessoires van serievoertuigen. De norm heeft betrekking op alle fasen in de levenscyclus van een voertuig: van de ontwikkeling tot de productie, de werking, het onderhoud en de recycling. Hoewel de infrastructuur buiten het voertuig eigenlijk niet onder de norm valt, wordt het laadnetwerk als onlosmakelijk onderdeel van de infrastructuur voor het elektrische voertuig rechtstreeks door de norm beïnvloed. Het bedrijf introduceerde vorige maand nog een nieuwe laadpaal. 

Veiligheid

Christoph Erni, ceo en oprichter van Juice Technology AG is overtuigd: “Met het overnemen van de norm zetten wij consequent onze drietraps benadering van veiligheid in elektrisch rijden voort. Hoewel deze standaard voor cyberveiligheid nog niet verplicht is voor leveranciers van autofabrikanten, zal de hele sector er vroeg of laat niet aan kunnen ontkomen. Daarom werken we nu al met de norm om een sterke partner voor de OEM’s te blijven.”