Weginspecteurs mogen boetes uitdelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Rijkswaterstaat vandaag.

In Rotterdam delen acht weginspecteurs sinds begin 2015 bij wijze van proef boetes uit. Vorig jaar is het aantal aanrijdingen met voertuigen van de weginspecteurs (de gele pick-ups) met vijftig procent gedaald naar tien. Daarom wordt de proef nu uitgebreid naar vijftig weginspecteurs.

Het negeren van rode kruisen valt sinds 1 januari 2015 onder het strafrecht. “Het is van groot belang dat de weginspecteurs, die dagelijks werken aan veiligheid en doorstroming op de snelwegen, veilig hun werk kunnen doen”, aldus minister Melanie Schultz Van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Beboeten blijft daarom van belang volgens haar.

De politiehandhaving bij wegwerkzaamheden op de A4, A9, A27 en A50 is onlangs ook geïntensiveerd.

Het aantal verkeersdoden steeg afgelopen jaar met 8,9 procent. 

Weginspecteurs mogen boetes uitdelen | Fleet&Mobility

Weginspecteurs mogen boetes uitdelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Rijkswaterstaat vandaag.

In Rotterdam delen acht weginspecteurs sinds begin 2015 bij wijze van proef boetes uit. Vorig jaar is het aantal aanrijdingen met voertuigen van de weginspecteurs (de gele pick-ups) met vijftig procent gedaald naar tien. Daarom wordt de proef nu uitgebreid naar vijftig weginspecteurs.

Het negeren van rode kruisen valt sinds 1 januari 2015 onder het strafrecht. “Het is van groot belang dat de weginspecteurs, die dagelijks werken aan veiligheid en doorstroming op de snelwegen, veilig hun werk kunnen doen”, aldus minister Melanie Schultz Van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Beboeten blijft daarom van belang volgens haar.

De politiehandhaving bij wegwerkzaamheden op de A4, A9, A27 en A50 is onlangs ook geïntensiveerd.

Het aantal verkeersdoden steeg afgelopen jaar met 8,9 procent.