A’dam en Tomtom gaan samen data verzamelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het doel is de verkeersdoorstroming te verbeteren en parkeren in de stad efficiënter te maken. De data wordt door Tomtom verzameld en aan de gemeente doorgegeven, die het gebruikt om de mobiliteit in de stad te managen. De gebruiker van een Tomtom-navigatiesysteem wordt wel om toestemming gevraagd dat de data anoniem gecommuniceerd wordt.

De Amsterdamse wethouder mobiliteit Pieter Litjens is positief gestemd. “Door samen te werken, maken we de stad slimmer. Dat is goed voor de bereikbaarheid, de doorstroming van het verkeer en de luchtkwaliteit. Want als je routeplanner je direct naar een vrije parkeerplek stuurt, hoef je niet onnodig rondjes te rijden.”

De samenwerkingsovereenkomst is gisteren door beide partijen getekend.

Het hoofdkantoor van Tomtom is ook in Amsterdam. Onlangs werd daar nog een nieuw verkeerscentrum geopend.

A’dam en Tomtom gaan samen data verzamelen | Fleet&Mobility

A’dam en Tomtom gaan samen data verzamelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het doel is de verkeersdoorstroming te verbeteren en parkeren in de stad efficiënter te maken. De data wordt door Tomtom verzameld en aan de gemeente doorgegeven, die het gebruikt om de mobiliteit in de stad te managen. De gebruiker van een Tomtom-navigatiesysteem wordt wel om toestemming gevraagd dat de data anoniem gecommuniceerd wordt.

De Amsterdamse wethouder mobiliteit Pieter Litjens is positief gestemd. “Door samen te werken, maken we de stad slimmer. Dat is goed voor de bereikbaarheid, de doorstroming van het verkeer en de luchtkwaliteit. Want als je routeplanner je direct naar een vrije parkeerplek stuurt, hoef je niet onnodig rondjes te rijden.”

De samenwerkingsovereenkomst is gisteren door beide partijen getekend.

Het hoofdkantoor van Tomtom is ook in Amsterdam. Onlangs werd daar nog een nieuw verkeerscentrum geopend.