Nieuwe samenwerking Tomtom en Bridgestone om elektrificatie te versnellen

Tomtom • Het Nederlandse navigatiedienstverlener Tomtom gaat samenwerken met Bridgestone Mobility Solutions, onderdeel van het Japanse bandenbedrijf Bridgestone. Beide partijen ondertekenden vandaag (donderdag 16 november) een meerjarig contract.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Tomtom

Het doel van de nieuwe samenwerking is om bedrijven te helpen hun wagenparken te optimaliseren en de overstap naar elektrische voertuigen te versnellen, zo meldt Tomtom in een persbericht.

Webfleet, de software voor het wagenparkbeheer van Bridgestone Mobility Solutions, maakt gebruik van Tomtom’s navigatie, kaarten en live verkeersgegevens. Aan deze software zijn, volgens Tomtom, wereldwijd zo’n 600 miljoen apparaten verbonden. ‘Het resultaat is een geïntegreerde oplossing voor fleetmanagement waarmee bedrijven al hun voertuigen op één platform kunnen beheren.’

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking neemt Webfleet de nieuwste EV-data van Tomtom op in hun portfolio voor elektrische voertuigen. Zo kan Bridgestone Mobility Solutions klanten ondersteunen bij het versnellen van hun transitie naar EV’s, zo stelt Tomtom.

In 2019 verkocht Tomtom de telematica-divisie al aan Bridgestone voor een bedrag van 910 miljoen.

Nieuwe samenwerking Tomtom en Bridgestone om elektrificatie te versnellen | Fleet&Mobility

Nieuwe samenwerking Tomtom en Bridgestone om elektrificatie te versnellen

Tomtom • Het Nederlandse navigatiedienstverlener Tomtom gaat samenwerken met Bridgestone Mobility Solutions, onderdeel van het Japanse bandenbedrijf Bridgestone. Beide partijen ondertekenden vandaag (donderdag 16 november) een meerjarig contract.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Tomtom

Het doel van de nieuwe samenwerking is om bedrijven te helpen hun wagenparken te optimaliseren en de overstap naar elektrische voertuigen te versnellen, zo meldt Tomtom in een persbericht.

Webfleet, de software voor het wagenparkbeheer van Bridgestone Mobility Solutions, maakt gebruik van Tomtom’s navigatie, kaarten en live verkeersgegevens. Aan deze software zijn, volgens Tomtom, wereldwijd zo’n 600 miljoen apparaten verbonden. ‘Het resultaat is een geïntegreerde oplossing voor fleetmanagement waarmee bedrijven al hun voertuigen op één platform kunnen beheren.’

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking neemt Webfleet de nieuwste EV-data van Tomtom op in hun portfolio voor elektrische voertuigen. Zo kan Bridgestone Mobility Solutions klanten ondersteunen bij het versnellen van hun transitie naar EV’s, zo stelt Tomtom.

In 2019 verkocht Tomtom de telematica-divisie al aan Bridgestone voor een bedrag van 910 miljoen.