Tomtom verkoopt telematica-tak aan Bridgestone

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tomtom gaat verder zonder telematica. (Foto: Tomtom)

Na de verkoop van dit onderdeel wil Tomtom – de aandeelhouders moeten nog wel akkoord gaan – zich volledig toeleggen op de locatietechnologie. “We blijven investeren in innovatieve kaart- en navigatiesystemen, mede gericht op zelfrijdende auto’s”, stelt Tomtom-ceo Harold Goddijn. Het aandeel Tomtom daalde in de eerste twee handelsuren met 2 procent naar 7,89 euro. 

Het bedrijf maakte vorig jaar najaar bekend de telematica-divisie te willen verkopen. Behalve Bridgestone, werden toen ook bandenfabrikant Michelin en de Britse investeringsmaatschappij Pamplona Capital Management genoemd als mogelijke overnamekandidaten.

Tomtom kreeg met tegenslag te maken toen bekend werd dat het bedrijf klanten als Volvo en Nissan-Renault-Mitsubishi verloor. 

Tomtom verkoopt telematica-tak aan Bridgestone | Fleet&Mobility

Tomtom verkoopt telematica-tak aan Bridgestone

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tomtom gaat verder zonder telematica. (Foto: Tomtom)

Na de verkoop van dit onderdeel wil Tomtom – de aandeelhouders moeten nog wel akkoord gaan – zich volledig toeleggen op de locatietechnologie. “We blijven investeren in innovatieve kaart- en navigatiesystemen, mede gericht op zelfrijdende auto’s”, stelt Tomtom-ceo Harold Goddijn. Het aandeel Tomtom daalde in de eerste twee handelsuren met 2 procent naar 7,89 euro. 

Het bedrijf maakte vorig jaar najaar bekend de telematica-divisie te willen verkopen. Behalve Bridgestone, werden toen ook bandenfabrikant Michelin en de Britse investeringsmaatschappij Pamplona Capital Management genoemd als mogelijke overnamekandidaten.

Tomtom kreeg met tegenslag te maken toen bekend werd dat het bedrijf klanten als Volvo en Nissan-Renault-Mitsubishi verloor.