Personeel en mobiliteit

Laatste update:

‘Elektrificatie fleets vertraagd door kostendruk’

(Foto: Shutterstock)

Uit een onderzoek van 210 fleetowners blijkt dat veel eigenaars hun elektrificatieplannen uitstellen. Meer dan 70 procent van de fleetowners wil later hun voertuig vervangen. Dit meldt bandenportaal naar aanleiding van een onderzoek van Bridgestone en Webfleet. 
Fleetowners zoeken daarom naar kostenbesparende maatregelen. Het inkrimpen van een aantal voertuigen behoort tot een van die maatregelen. Ook het ontslaan van medewerkers is een van de opties. Respondenten lieten weten dat ze dit niet zien zitten, omdat ze op de hoogte zijn van de nadelige gevolgen op de kostenstrategie door het vertrekken van medewerkers. 
Snijden in de kosten
“Snijden in de bestedingen is het favoriete scenario voor veel bedrijven”, vertelt Andrea Manenti, vicepresident bij Bridgestone EMIA. Hij is van mening dat de winstgevendheid in gevaar komen door uitgaven uit te stellen. 
Ook gelooft hij dat met behulp van een zorgvuldige planning de totale kosten van elektrische voertuigen lager kunnen zijn dan fossiele tegenhangers. “Wat besparingen over de levenscyclus van de vloot oplevert”, aldus Manenti.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Robert Smid
‘Elektrificatie fleets vertraagd door kostendruk’ | Fleet&Mobility
Personeel en mobiliteit

Laatste update:

‘Elektrificatie fleets vertraagd door kostendruk’

(Foto: Shutterstock)

Uit een onderzoek van 210 fleetowners blijkt dat veel eigenaars hun elektrificatieplannen uitstellen. Meer dan 70 procent van de fleetowners wil later hun voertuig vervangen. Dit meldt bandenportaal naar aanleiding van een onderzoek van Bridgestone en Webfleet. 
Fleetowners zoeken daarom naar kostenbesparende maatregelen. Het inkrimpen van een aantal voertuigen behoort tot een van die maatregelen. Ook het ontslaan van medewerkers is een van de opties. Respondenten lieten weten dat ze dit niet zien zitten, omdat ze op de hoogte zijn van de nadelige gevolgen op de kostenstrategie door het vertrekken van medewerkers. 
Snijden in de kosten
“Snijden in de bestedingen is het favoriete scenario voor veel bedrijven”, vertelt Andrea Manenti, vicepresident bij Bridgestone EMIA. Hij is van mening dat de winstgevendheid in gevaar komen door uitgaven uit te stellen. 
Ook gelooft hij dat met behulp van een zorgvuldige planning de totale kosten van elektrische voertuigen lager kunnen zijn dan fossiele tegenhangers. “Wat besparingen over de levenscyclus van de vloot oplevert”, aldus Manenti.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Robert Smid