‘Zakelijk rijder mijdt tankstation aan snelweg’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Zakelijke rijders tanken beduidend minder bij de tankstation langs de snelweg dan acht jaar geleden. Reden is de dure brandstof. Dat concludeert de NOS op basis van informatie van tankpasleverancier Travelcard. In 2010 tankte 23 procent van de zakelijke rijders nog bij stations langs de snelwegen. Dat is afgenomen tot iets meer dan 14 procent in 2018.

‘Langs de snelweg is een liter gewoon duurder’, zegt Travelcard-directeur Jan-Reint Vink. “Lokaal tanken, is minstens tien cent goedkoper. En soms wel meer dan twintig cent per liter. Vaak wordt gedacht dat de zakelijke rijders het niet zo nauw nemen met waar hij tankt. Dat blijkt dus niet zo te zijn.”

‘Zakelijk rijder mijdt tankstation aan snelweg’ | Fleet&Mobility

‘Zakelijk rijder mijdt tankstation aan snelweg’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Zakelijke rijders tanken beduidend minder bij de tankstation langs de snelweg dan acht jaar geleden. Reden is de dure brandstof. Dat concludeert de NOS op basis van informatie van tankpasleverancier Travelcard. In 2010 tankte 23 procent van de zakelijke rijders nog bij stations langs de snelwegen. Dat is afgenomen tot iets meer dan 14 procent in 2018.

‘Langs de snelweg is een liter gewoon duurder’, zegt Travelcard-directeur Jan-Reint Vink. “Lokaal tanken, is minstens tien cent goedkoper. En soms wel meer dan twintig cent per liter. Vaak wordt gedacht dat de zakelijke rijders het niet zo nauw nemen met waar hij tankt. Dat blijkt dus niet zo te zijn.”