Inkoopmanagement

Laatste update:

Travelcard levert 15 duizend tankpassen aan politie

Foto: Shutterstock

Travelcard heeft de politietender voor het leveren van tankpassen gewonnen. In totaal gaat het om 15 duizend Nederlandse politieauto’s die een Travelcard-tankpas krijgen.

Dat meldt Travelcard, dat vorig jaar door Leaseplan werd verkocht aan Fleetcor.

De politie had een Europese tender uitgeschreven. Begin augustus zijn alle tankpassen vervangen, het contract loopt ten minste vier jaar.

Van 10 naar 100 procent

Jan-Reint Vink, directeur van Travelcard, vertelt dat hij al een deel van de tankkaarten leverde aan de politie. “Voorheen kochten lokale korpsen hun mobiliteitsproducten zelf in. Wij leverden toen al zo’n tien procent van de tankpassen aan politiekorpsen. De rest werd geleverd door andere leveranciers in de branche. Tegenwoordig wordt dit centraal aanbesteed. Het was dan ook de eerste keer dat deze megatender op centraal niveau is uitgeschreven.”

Het politie-account bij Travelcard groeide hiermee van ruim duizend naar 15 duizend passen. “Een van de eisen in de tender was dat er 98 procent van de Nederlandse tankstations de tankpas accepteert. De politie heeft dit getoetst en onze tankpas bleek bij 99 procent van de stations te werken.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Travelcard levert 15 duizend tankpassen aan politie | Fleet&Mobility

Travelcard levert 15 duizend tankpassen aan politie

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Dat meldt Travelcard, dat vorig jaar door Leaseplan werd verkocht aan Fleetcor.

De politie had een Europese tender uitgeschreven. Begin augustus zijn alle tankpassen vervangen, het contract loopt ten minste vier jaar.

Van 10 naar 100 procent

Jan-Reint Vink, directeur van Travelcard, vertelt dat hij al een deel van de tankkaarten leverde aan de politie. “Voorheen kochten lokale korpsen hun mobiliteitsproducten zelf in. Wij leverden toen al zo’n tien procent van de tankpassen aan politiekorpsen. De rest werd geleverd door andere leveranciers in de branche. Tegenwoordig wordt dit centraal aanbesteed. Het was dan ook de eerste keer dat deze megatender op centraal niveau is uitgeschreven.”

Het politie-account bij Travelcard groeide hiermee van ruim duizend naar 15 duizend passen. “Een van de eisen in de tender was dat er 98 procent van de Nederlandse tankstations de tankpas accepteert. De politie heeft dit getoetst en onze tankpas bleek bij 99 procent van de stations te werken.”