Driekwart autobezitters kampt met onvoorziene kosten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB, uitgevoerd door Multiscope.

Reparatie en onderhoud zijn met stip de meest onvoorspelbare kostenpost (54%). Om het hoofd te kunnen bieden aan deze onvoorziene uitgaven, doet 70 procent van de ondervraagden een beroep op zijn spaargeld. De top 5 onverwachte kosten van een auto wordt aangevuld met brandstof (17%), wegenbelasting (9%), autoverzekering (7%) en de aanschaf van een auto (6%).

De ANWB is zelf in 2015 met Leaseplan in private lease gestapt. ANWB heeft geen ambities het helemaal zelf te gaan doen. De belangenorganisatie ziet privélease als oplossing voor onvoorziene kosten. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat 43 procent van de Nederlanders het een plezierig idee vindt dat ze weten wat ze maandelijks aan de auto kwijt zijn, direct gevolgd door het niet op tafel hoeven leggen van een groot geldbedrag (36%).

Driekwart autobezitters kampt met onvoorziene kosten | Fleet&Mobility

Driekwart autobezitters kampt met onvoorziene kosten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB, uitgevoerd door Multiscope.

Reparatie en onderhoud zijn met stip de meest onvoorspelbare kostenpost (54%). Om het hoofd te kunnen bieden aan deze onvoorziene uitgaven, doet 70 procent van de ondervraagden een beroep op zijn spaargeld. De top 5 onverwachte kosten van een auto wordt aangevuld met brandstof (17%), wegenbelasting (9%), autoverzekering (7%) en de aanschaf van een auto (6%).

De ANWB is zelf in 2015 met Leaseplan in private lease gestapt. ANWB heeft geen ambities het helemaal zelf te gaan doen. De belangenorganisatie ziet privélease als oplossing voor onvoorziene kosten. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat 43 procent van de Nederlanders het een plezierig idee vindt dat ze weten wat ze maandelijks aan de auto kwijt zijn, direct gevolgd door het niet op tafel hoeven leggen van een groot geldbedrag (36%).