Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Veel criminaliteit in verhuurmarkt’

Alle verdachte autoverhuurders in Zuid-Nederland blijken ook daadwerkelijk malafide te zijn. De politie deed in het afgelopen jaar onderzoek naar 43 bedrijven. De politie noemt de Tilburgse vestiging van Hertz als voorbeeld: daar werden bankbiljetten van 500 euro geaccepteerd en was de pinautomaat niet eens aangesloten. Dat meldt het ANP.

De Nederlandse Hertz-directie zegde eerder al het contract met de betreffende franchisenemer op. In totaal werd er bij 43 bedrijven onderzoek gedaan. In de meeste gevallen ging het om het gebruik van huurauto’s door criminelen. Van twaalf bedrijven is de administratie in beslag genomen en vijf bedrijven zijn aangepakt voor drugshandel, hennepteelt en/of de vondst van vuurwapens en explosieven.

Enkele steden, waaronder Tilburg, willen door middel van een vergunningenstelsel niet-integere autoverhuurders kunnen weren. Onder meer de Bovag is betrokken bij de invulling van deze vergunningen. “We weten nog niet wanneer deze vergunningen daadwerkelijk worden ingevoerd. De gesprekken lopen nog”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het wachten was op de resultaten van het onderzoek en die zijn afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de Tilburgse gemeenteraad.”

Volgens Huyskens doet Bovag er samen met de politie alles aan om illegale praktijken bij verhuurbedrijven te weren. “Maar de bonafide bedrijven mogen hier niet onder lijden. We roepen ze op misstanden te melden.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie