‘Veel criminaliteit in verhuurmarkt’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Nederlandse Hertz-directie zegde eerder al het contract met de betreffende franchisenemer op. In totaal werd er bij 43 bedrijven onderzoek gedaan. In de meeste gevallen ging het om het gebruik van huurauto’s door criminelen. Van twaalf bedrijven is de administratie in beslag genomen en vijf bedrijven zijn aangepakt voor drugshandel, hennepteelt en/of de vondst van vuurwapens en explosieven.

Enkele steden, waaronder Tilburg, willen door middel van een vergunningenstelsel niet-integere autoverhuurders kunnen weren. Onder meer de Bovag is betrokken bij de invulling van deze vergunningen. “We weten nog niet wanneer deze vergunningen daadwerkelijk worden ingevoerd. De gesprekken lopen nog”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het wachten was op de resultaten van het onderzoek en die zijn afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de Tilburgse gemeenteraad.”

Volgens Huyskens doet Bovag er samen met de politie alles aan om illegale praktijken bij verhuurbedrijven te weren. “Maar de bonafide bedrijven mogen hier niet onder lijden. We roepen ze op misstanden te melden.”

‘Veel criminaliteit in verhuurmarkt’ | Fleet&Mobility

‘Veel criminaliteit in verhuurmarkt’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Nederlandse Hertz-directie zegde eerder al het contract met de betreffende franchisenemer op. In totaal werd er bij 43 bedrijven onderzoek gedaan. In de meeste gevallen ging het om het gebruik van huurauto’s door criminelen. Van twaalf bedrijven is de administratie in beslag genomen en vijf bedrijven zijn aangepakt voor drugshandel, hennepteelt en/of de vondst van vuurwapens en explosieven.

Enkele steden, waaronder Tilburg, willen door middel van een vergunningenstelsel niet-integere autoverhuurders kunnen weren. Onder meer de Bovag is betrokken bij de invulling van deze vergunningen. “We weten nog niet wanneer deze vergunningen daadwerkelijk worden ingevoerd. De gesprekken lopen nog”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het wachten was op de resultaten van het onderzoek en die zijn afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de Tilburgse gemeenteraad.”

Volgens Huyskens doet Bovag er samen met de politie alles aan om illegale praktijken bij verhuurbedrijven te weren. “Maar de bonafide bedrijven mogen hier niet onder lijden. We roepen ze op misstanden te melden.”