Albert Heijn streeft naar emissievrije belevering in 2030

Zero-emissie • Albert Heijn opent een nieuw laadplein in Pijnacker en breidt zijn elektrische wagenpark verder uit.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Albert Heijn).

Albert Heijn heeft vandaag een nieuw laadplein geopend bij het distributiecentrum in Pijnacker. Hiermee beschikt de supermarktketen nu over 270 laadpalen voor 74 vrachtwagens en 250 bezorgbussen, waarmee het het grootste elektrische wagenpark van Nederland heeft. In 2023 reed Albert Heijn al 2,5 miljoen kilometer elektrisch en dat aantal wordt in 2024 verdubbeld. Het uiteindelijke doel is om alle klanten en winkels in Nederland en België in 2030 emissievrij te beleveren.

Met de investering in het laadplein in Pijnacker is nu een derde van de bevoorrading vanuit dit distributiecentrum elektrisch. Albert Heijn heeft inmiddels 10 laadpleinen verspreid over Nederland. Het doel is om in 2024 honderd elektrische vrachtwagens en in 2025 180 elektrische vrachtwagens in te zetten, naast meer dan 250 elektrische bezorgbussen. Hiermee belevert Albert Heijn wekelijks ruim 200 winkels en duizenden klanten volledig elektrisch.

Elektrisch bevoorraden

Na de vier grote steden gaat Albert Heijn nu ook Gouda, Leiden, Delft en alle 32 winkels in de milieuzone van Rotterdam elektrisch bevoorraden. Dit wordt vanuit het distributiecentrum in Pijnacker gedaan. Ook de thuisbezorging in deze regio’s wordt elektrisch uitgevoerd. In de tweede helft van 2024 komen hier nog eens tien steden bij, te weten Amersfoort, Assen, Nijmegen, Maastricht, Zwolle, Deventer, Tilburg, Dordrecht, Apeldoorn en Eindhoven.

Albert Heijn investeert daarnaast in eigen energieopwekking met onder andere 50 duizend zonnepanelen op de daken van distributiecentra en winkels. Daarnaast werkt Albert Heijn samen met Eneco om duurzame energie van het windpark Ecowende beschikbaar te maken voor partners en leveranciers.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Albert Heijn streeft naar emissievrije belevering in 2030 | Fleet&Mobility

Albert Heijn streeft naar emissievrije belevering in 2030

Zero-emissie • Albert Heijn opent een nieuw laadplein in Pijnacker en breidt zijn elektrische wagenpark verder uit.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Albert Heijn).

Albert Heijn heeft vandaag een nieuw laadplein geopend bij het distributiecentrum in Pijnacker. Hiermee beschikt de supermarktketen nu over 270 laadpalen voor 74 vrachtwagens en 250 bezorgbussen, waarmee het het grootste elektrische wagenpark van Nederland heeft. In 2023 reed Albert Heijn al 2,5 miljoen kilometer elektrisch en dat aantal wordt in 2024 verdubbeld. Het uiteindelijke doel is om alle klanten en winkels in Nederland en België in 2030 emissievrij te beleveren.

Met de investering in het laadplein in Pijnacker is nu een derde van de bevoorrading vanuit dit distributiecentrum elektrisch. Albert Heijn heeft inmiddels 10 laadpleinen verspreid over Nederland. Het doel is om in 2024 honderd elektrische vrachtwagens en in 2025 180 elektrische vrachtwagens in te zetten, naast meer dan 250 elektrische bezorgbussen. Hiermee belevert Albert Heijn wekelijks ruim 200 winkels en duizenden klanten volledig elektrisch.

Elektrisch bevoorraden

Na de vier grote steden gaat Albert Heijn nu ook Gouda, Leiden, Delft en alle 32 winkels in de milieuzone van Rotterdam elektrisch bevoorraden. Dit wordt vanuit het distributiecentrum in Pijnacker gedaan. Ook de thuisbezorging in deze regio’s wordt elektrisch uitgevoerd. In de tweede helft van 2024 komen hier nog eens tien steden bij, te weten Amersfoort, Assen, Nijmegen, Maastricht, Zwolle, Deventer, Tilburg, Dordrecht, Apeldoorn en Eindhoven.

Albert Heijn investeert daarnaast in eigen energieopwekking met onder andere 50 duizend zonnepanelen op de daken van distributiecentra en winkels. Daarnaast werkt Albert Heijn samen met Eneco om duurzame energie van het windpark Ecowende beschikbaar te maken voor partners en leveranciers.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.