Albert Heijn ontvangt Gouden RAI Wiel 2022

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vlnr: Steven van Eijck (RAI Vereniging), Constantijn Ninck Blok (AH), Peter Leegstraten (AH), Jan Hendrik Dronkers (Ministerie van IenW). (Foto: RAI Vereniging)

De prijs werd uitgereikt door Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Albert Heijn heeft in 2014 de Green Deal Stadslogistiek ondertekend om vanaf 2025 een groot aantal steden emissieloos te gaan bevoorraden. Daarvoor heeft het bedrijf de afgelopen jaren samen met haar logistieke partners door het land diverse pilots gestart, gericht op het testen van zero emissie technologie en pilots voor laadtechnologie. Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen kleinere bezorgauto’s omgebouwd van diesel naar elektrisch.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen die zich op nationaal en internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer te prijzen. Eerder ontvingen bijvoorbeeld snellaadbedrijf Fastned, de ANWB en de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft. De jury bestaat uit Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging, Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, Marga de Jager, ceo ANWB, en Han ten Broeke, voorzitter Bovag.

Albert Heijn ontvangt Gouden RAI Wiel 2022 | Fleet&Mobility

Albert Heijn ontvangt Gouden RAI Wiel 2022

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vlnr: Steven van Eijck (RAI Vereniging), Constantijn Ninck Blok (AH), Peter Leegstraten (AH), Jan Hendrik Dronkers (Ministerie van IenW). (Foto: RAI Vereniging)

De prijs werd uitgereikt door Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Albert Heijn heeft in 2014 de Green Deal Stadslogistiek ondertekend om vanaf 2025 een groot aantal steden emissieloos te gaan bevoorraden. Daarvoor heeft het bedrijf de afgelopen jaren samen met haar logistieke partners door het land diverse pilots gestart, gericht op het testen van zero emissie technologie en pilots voor laadtechnologie. Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen kleinere bezorgauto’s omgebouwd van diesel naar elektrisch.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen die zich op nationaal en internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer te prijzen. Eerder ontvingen bijvoorbeeld snellaadbedrijf Fastned, de ANWB en de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft. De jury bestaat uit Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging, Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, Marga de Jager, ceo ANWB, en Han ten Broeke, voorzitter Bovag.