Toyota en Albert Heijn starten proef met elektrische bezorgwagens in Amsterdam

Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Toyota)

Het nieuwe voertuig op basis van de Toyota Proace Electric heeft een lengte van 5,10 meter, ruim twee meter minder dan de bestaande bestelvoertuigen van Albert Heijn.

Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland, vertelt: “Met deze test leren we hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Door de Proace Electric slim in te richten kunnen we toch een maximaal aantal bezorgadressen beleveren. Er is ook gedacht aan het werkgebied van deze auto: de binnenstad van Amsterdam. Een van de drukste binnensteden, waarin het formaat van de auto een grote rol speelt. De auto is voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad.”

Albert Heijn liet vorig jaar weten in te zetten op volledig emissievrije stadslogistiek. Dit is ook nodig: door de komst van de zero-emissiezones moeten alle voertuigen in 29 steden (waaronder Amsterdam) per 2028 volledig uitstootvrij zijn.

Fleet Expo

De bestelautosector komt uitgebreid aan bod tijdens de Fleet Expo 2023, die op 15 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement is het grootste vakevenement voor mobiliteitsprofessionals in Nederland. De dag bestaat uit een gratis beurs met meer dan 80 exposanten, het Nieuwe Energieplein en gratis te bezoeken workshops.

Toyota en Albert Heijn starten proef met elektrische bezorgwagens in Amsterdam | Fleet&Mobility

Toyota en Albert Heijn starten proef met elektrische bezorgwagens in Amsterdam

Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Toyota)

Het nieuwe voertuig op basis van de Toyota Proace Electric heeft een lengte van 5,10 meter, ruim twee meter minder dan de bestaande bestelvoertuigen van Albert Heijn.

Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland, vertelt: “Met deze test leren we hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Door de Proace Electric slim in te richten kunnen we toch een maximaal aantal bezorgadressen beleveren. Er is ook gedacht aan het werkgebied van deze auto: de binnenstad van Amsterdam. Een van de drukste binnensteden, waarin het formaat van de auto een grote rol speelt. De auto is voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad.”

Albert Heijn liet vorig jaar weten in te zetten op volledig emissievrije stadslogistiek. Dit is ook nodig: door de komst van de zero-emissiezones moeten alle voertuigen in 29 steden (waaronder Amsterdam) per 2028 volledig uitstootvrij zijn.

Fleet Expo

De bestelautosector komt uitgebreid aan bod tijdens de Fleet Expo 2023, die op 15 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement is het grootste vakevenement voor mobiliteitsprofessionals in Nederland. De dag bestaat uit een gratis beurs met meer dan 80 exposanten, het Nieuwe Energieplein en gratis te bezoeken workshops.