Toyota en VDL lanceren waterstoftruck voor praktijktest

Toyota • VDL en Toyota start een pilottest op de weg voor de pas gebouwde waterstoftruck. Dat meldt Nieuwsblad Transport.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: VDL)

Technische specificaties van de waterstofvrachtwagen zijn niet vrijgegeven. Momenteel bouwt VDL nog vier vrachtwagens met brandstofcelsystemen van Toyota. Deze vrachtwagens zijn bestemd voor Vos Transport, CEVA, Groupe CAT en Yusen.

Later dit jaar zullen de transportbedrijven de vrachtwagens inzetten op hun dagelijkse logistieke routes in België (Antwerpen), Frankrijk (Lille), Duitsland (Keulen) en Nederland (Amsterdam en Rotterdam). Langs elk van deze vier routes bevindt zich minstens één waterstoftankstation. Dit project heeft een looptijd van vijf jaar en wordt door Toyota omschreven als een stimulans voor verdere ontwikkeling van een duurzame waterstofinfrastructuur in heel Europa.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.