Personenauto's

Laatste update:

Gasunie leaset waterstof-elektrische Mirai van Toyota

v.l.n.r.: Jan Christiaan Koenders (Toyota Nederland), Ulco Vermeulen (Gasunie) en Sander Pleij (Leaseplan Nederland) bij de ingebruikname van de Toyota Mirai bij de Gasunie in Groningen. (Foto: Toyota Nederland)

De Gasunie heeft vijf exemplaren van de nieuwe Toyota Mirai in gebruik genomen als dienstauto voor medewerkers. 

Het leasen van de Mirai past binnen de strategie van de Gasunie dat alle nieuwe leaseauto’s van medewerkers uitsluitend volledig elektrische aangedreven mogen zijn. Zo meldt Toyota.

De Toyota Mirai rijdt volledig elektrisch en stoot uitsluitend waterdamp uit. De Mirai heeft een actieradius tot 650 kilometer en kan door heel Nederland worden gebruikt voor dienstreizen, aldus Toyota. “De Mirai is een voorbode van de energietransitie waarbij fossiele brandstoffen plaatsmaken voor groen gas en waterstof”, aldus Jan Christiaan Koenders, directeur Toyota Nederland (Louwman & Parqui). Eerder werd de waterstofauto van Toyota ook geleverd aan Noot Personenvervoer.

Zelfbewust

De Mirai’s die de Gasunie in gebruik heeft genomen, zijn de tweede generatie van de waterstofauto met meer vermogen, een betere efficiency en meer ruimte voor de opslag van waterstof, aldus Toyota. De auto’s worden geleased via Leaseplan. “Zelfbewuste en overtuigende duurzame keuzes van koploperbedrijven, zoals Gasunie, zijn nodig om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen”, aldus Sander Pleij, directeur Leaseplan.  

Gasunie leaset waterstof-elektrische Mirai van Toyota | Fleet&Mobility

Gasunie leaset waterstof-elektrische Mirai van Toyota

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
v.l.n.r.: Jan Christiaan Koenders (Toyota Nederland), Ulco Vermeulen (Gasunie) en Sander Pleij (Leaseplan Nederland) bij de ingebruikname van de Toyota Mirai bij de Gasunie in Groningen. (Foto: Toyota Nederland)

Het leasen van de Mirai past binnen de strategie van de Gasunie dat alle nieuwe leaseauto’s van medewerkers uitsluitend volledig elektrische aangedreven mogen zijn. Zo meldt Toyota.

De Toyota Mirai rijdt volledig elektrisch en stoot uitsluitend waterdamp uit. De Mirai heeft een actieradius tot 650 kilometer en kan door heel Nederland worden gebruikt voor dienstreizen, aldus Toyota. “De Mirai is een voorbode van de energietransitie waarbij fossiele brandstoffen plaatsmaken voor groen gas en waterstof”, aldus Jan Christiaan Koenders, directeur Toyota Nederland (Louwman & Parqui). Eerder werd de waterstofauto van Toyota ook geleverd aan Noot Personenvervoer.

Zelfbewust

De Mirai’s die de Gasunie in gebruik heeft genomen, zijn de tweede generatie van de waterstofauto met meer vermogen, een betere efficiency en meer ruimte voor de opslag van waterstof, aldus Toyota. De auto’s worden geleased via Leaseplan. “Zelfbewuste en overtuigende duurzame keuzes van koploperbedrijven, zoals Gasunie, zijn nodig om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen”, aldus Sander Pleij, directeur Leaseplan.