Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Consortia ontvangen miljoenensubsidie voor elektrificatie- en waterstofprojecten

De overheid trekt miljoenen subsidie uit voor elektrificatie en waterstofprojecten. (Foto: Shutterstock)

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft vandaag bekendgemaakt dat twee grote consortia van Nederlandse bedrijven samen 47 miljoen euro aan subsidie ontvangen om doorbraken te realiseren in elektrificatie en waterstoftoepassingen in mobiliteit.  De samenwerkende partijen dragen zelf ruim 26 miljoen euro bij aan eigen middelen. 

Directeur van Brainport Development Paul van Nunen is verheugd over de toekenning van de subsidies. ”Het ambitieniveau van de samenwerkende partijen is stevig. Door onze krachten te bundelen kunnen we Nederland koploper maken in groene, slimme mobiliteit. De toekenning van financiering aan deze deelopgaven in het programma is een mooie impuls”, aldus Van Nunen.

Innovatie

Onder de naam Green Transport Delta werken diverse publieke en private partijen samen aan twee innovatieprogramma’s voor de automotivesector: elektrificatie en waterstof. Het gaat om bedrijven, zoals VDL Groep, NXP Semiconductors, Bosal en DAF Trucks. Zo wordt bijvoorbeeld ingezet op waterstofverbrandingsmotoren, brandstofcellen en een volgende generatie technologie voor waterstoftankinfrastructuur. Op het gebied van elektrificatie gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkeling van een lokale ontwikkel- en productieomgeving van het batterijmanagementsysteem voor de toekomst. En, het inrichten van slimme laadinfrastructuur en processen om batterijen veilig op te slaan en te recyclen.

Consortia ontvangen miljoenensubsidie voor elektrificatie- en waterstofprojecten | Fleet&Mobility

Consortia ontvangen miljoenensubsidie voor elektrificatie- en waterstofprojecten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De overheid trekt miljoenen subsidie uit voor elektrificatie en waterstofprojecten. (Foto: Shutterstock)

Directeur van Brainport Development Paul van Nunen is verheugd over de toekenning van de subsidies. ”Het ambitieniveau van de samenwerkende partijen is stevig. Door onze krachten te bundelen kunnen we Nederland koploper maken in groene, slimme mobiliteit. De toekenning van financiering aan deze deelopgaven in het programma is een mooie impuls”, aldus Van Nunen.

Innovatie

Onder de naam Green Transport Delta werken diverse publieke en private partijen samen aan twee innovatieprogramma’s voor de automotivesector: elektrificatie en waterstof. Het gaat om bedrijven, zoals VDL Groep, NXP Semiconductors, Bosal en DAF Trucks. Zo wordt bijvoorbeeld ingezet op waterstofverbrandingsmotoren, brandstofcellen en een volgende generatie technologie voor waterstoftankinfrastructuur. Op het gebied van elektrificatie gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkeling van een lokale ontwikkel- en productieomgeving van het batterijmanagementsysteem voor de toekomst. En, het inrichten van slimme laadinfrastructuur en processen om batterijen veilig op te slaan en te recyclen.